tisdag, januari 13th, 2009

Som transperson och MTF (man till kvinna), upplever jag att det är väldigt få kvinnor som skulle kunna tänka sig en relation med en transvestit. För de flesta som redan har en relation brukar ändå kärleken övervinna problemet, om inte genast så efter en tid. För oss som är singlar är det relativt lätt att få väninnor men det blir ytterst sällan till en relation. Min egen teori är att man som transperson tycker så mycket om det kvinnliga att man attraheras av väldigt feminina kvinnor. Alltså den kategori kvinnor som oftast enbart attraheras av väldigt maskulina män. Här har vi alltså en till synes hopplös ekvation.

I den senaste frågan ville jag därför undersöka om de flesta transpersoner tänker som jag, eller om man kanske istället tycker det skulle vara idealiskt att träffa en transperson åt motsatt håll. Länge var det mycket jämt mellan dessa alternativ. Ett tag dominerade min tro på att vi MTF enbart kunde tänka oss en relation med en väldigt feminin kvinna. Slutligen blev det ändå en ganska stor majoritet av er som ansåg att en relation med en transperson av motsatt kön vore idealiskt. Hela 53% av er som röstade tyckte det medans 32 % hade samma känsla som jag.

Det var också intressant att se vad ni andra, som inte är transpersoner tänkte om en relation med en transperson. Tyvärr var det väldigt få som svarade och för att få ut något av frågan borde jag kanske även haft alternativen, hur många som inte skulle kunna tänka sig en relation med en transa. Det var alla fall 4 ”vanliga” män som svarade att de kunde tänka sig det. Upptäckte en brist i detta också, eftersom det inte framkommer om dessa män som varit inne med det menade en MTF eller FTM trans. 2 ”vanliga” kvinnor ansåg också att det skulle fungera.