torsdag, januari 3rd, 2008

De som följer min sida (vilket jag vet är många), har säkert varit besvikna över att jag knappast skrivit något i dagboken under hela 2007. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det.

År 2007 blev på många vis en milstolpe i mitt liv som transvestit. På ungefär samma vis som år 2001 då jag första gången vågade mig utanför dörren. Det gångna året innebar nämligen att jag blev helt öppen som transvestit, vilket känns lika revolutionerande som när jag vågade mig ut ombytt för första gången. Hur det gick till och hur folk reagerade kommer ni så småningom att kunna läsa om på ett eller annat vis. Tills vidare får ni hålla till godo med mina nya uppdateringar. Ska nämligen försöka bättra mig med att uppdatera hemsidan nu.
Min öppenhet i staden där jag bor har också inneburit att jag inte nödvändigtvis måste identifiera mig som transvestit. Jag har gjort det under väldigt många år eftersom det är den grupp av transpersoner/könsöverskridare som jag tyckt att jag kunnat identifiera mig bäst med. Det finns ett väldigt brett spektra över vad som kan kallas transvestit likväl som det finns i andra könsöverskridande grupper. När jag håller föredrag om mitt liv brukar jag berätta om flera olika könsöverskridande grupper. I det sammanhanget tycker jag fortfarande att det är viktigt, för att allmänheten ska kunna förstå att vi alla är väldigt olika. Som människa förändras man däremot hela tiden och därför kanske jag snarare borde kalla mig för transperson eller könsöverskridare. Jag har nämligen kommit fram till att jag är jag och jag är unik som person. Precis som alla ni som läser det här. Det finns ju faktiskt ingen som är den andra lik. det viktiga är att komma fram till vad man själv vill få ut av sitt liv och vad som får en att må bra.