Arkiv för april, 2006

Red spirit kurs med Mats & Britt 28-30 april


fredag, april 28th, 2006

Återigen hade jag beslutat mig för att gå en kurs i personlig utveckling eller medialitet och healing. Som vanligt kändes det också som ett alldeles utmärkt tillfälle att få vara Lindali bland vanliga öppensinnade och trevliga människor. Så blev det även den här gången. Kursen började redan på fredagen med lite meditation. På lördagen blev det diverse övningar och för min del skedde stora framsteg kändes det verkligen som och det känns verkligen kul att alla kurser till slut tycks bära lite frukt. Kanske är det helt enkelt så att som med allt annat handlar det om träning. Problemet är nog att saker som inte går att vetenskapligt bevisa och därför av många anses som suspekta. Eftersom många har den inställning påverkar det också oss som tror på att det finns något mer än bara jordelivet. Tillit till sig själv är oerhört viktigt och därför är det inte konstigt att sådana här saker kan ta tid att utveckla. Den här kursen gav mig bevis och tro på att det faktiskt går att utveckla sådana här förmågor och att dom inte bara är medfödda hos ett fåtal som jag länge trodde. Eftersom kursen hölls i mina hemtrakter blev det ganska intensivt transande hemmavid. Jag undrar om jag överhuvudtaget gått ut under dagtid som Lindali 3 dagar i rad från mitt eget hem som jag gjorde den här helgen. Det är fortfarande just att gå ut hemmavid som kan vara en liten anspänning men av de senaste veckornas möten med folk jag känner på lite avstånd, kan jag konstatera att jag ändå inte oroar mig speciellt mycket utan bara lugnt konstater jaha, jasså. Just det som Mats ofta säger på kurserna och som faktiskt är mycket bra konstateranden. Varför bry sig mer än man behöver om vad andra ska tänka och tycka liksom. Efter att jag hade kommit hem på söndagen ringde jag en av mina allra bästa vänner. Jag har tidigare nämnt honom som den som kanske har lite svårt för Lindali även om han accepterar den sidan hos mig och vet att den finns, så har han aldrig tidigare på egen vilja träffat mig som Lindali. Däremot ställde han som den mycket gode vän han är upp och hämtade mig som Lindali vid ett nödläge för några år sedan. Hur som helst ringde jag och han var på väg åt mitt håll så jag frågade om han hade lust att kika förbi. Jag talade också om att jag inte hunnit byta om efter kursen utan fortfarande var ombytt så han fick komma om han tyckte det var ok. Så jag var lite paff när han sa att det var ok och faktiskt kom hit. När han väl kom kändes det riktigt bra och framförallt inte spännt från något håll. Känns oerhört kul att nu även han vågar träffa Lindali och inte bara se kort och mina kläder och grejjer överallt i min lägenhet. Alltså en ganska fantastisk och intensiv transhelg.


En tjej kom ihåg mig efter 3 år


tisdag, april 25th, 2006

Härligaste dagen på länge. För ungefär 1 vecka sedan fick jag ett medelande på communityt qx. En tjej skrev att hon inte trodde jag kom ihåg henne men att vi träffats ungefär tre år tidigare. Jag kom lite vagt ihåg mötet som bestod av ett kort samtal i kön till klubben Madison i Göteborg. Jag och mina vänner var på väg ut och hon var på väg in men ingen kom någonstans eftersom det var precis packat med folk. Av hennes dialekt att döma kunde jag anta att hon kom från samma trakt som jag och eftersom jag inte är speciellt blyg av mig som Lindali startade jag en konversation genom detta. Med tanke på att många knappt uppfattar mitt namn eftersom det är ovanligt och än mindre fattar hur det stavas, blev jag som ni förstår rätt förvånad att hon inte bara kom ihåg detta samtal. Särskilt som det ägde rum för så länge sedan. Själv kom jag inte ihåg hur hon såg ut däremot att det var en lättpratad och trevlig tjej. Så snart hade vi bestämt att vi skulle träffas för en bit mat och lite shopping i skövde. Med var sin mobil i handen möttes vi vid fontänen på Hertig Johans torg i den lilla gemytliga staden. Jag upptäckte faktiskt Isa först och sedan bar det snart iväg för Lunch. Hungrig som jag är föll valet på kina restaurang denna gång och alltså inte pizza (hör och häpna). Efter en trevlig samtalstund ringer hennes bror och vill ha skjuts till jobbet. Så innan vi kunde ge oss iväg på shopping skjutsade vi honom. Därefter blev det några timmar i butikerna. Två fika pauser han vi också med och på den sista dök hennes kompis upp. Även hon oerhört trevlig. Shopping resultaten var också till belåtenhet. Det blev en snygg svart kjol och ett par toppar samt ett par skitsnygga svarta pumps för bara 100 spänn. Isa som hon heter var helt klart en mycket trevlig ny bekantskap som jag hoppas få träffa igen. Vi kommer nog kunna ha mycket kul ihop. Kanske äntligen en väninna som håller, jag hoppas det.


TS Nina nu redo att träffa annan transperson ombytt


fredag, april 21st, 2006

Nina ville bjuda på mat som tack för hjälpen och kände sig redo att möta en transvestit ombytt för första gången. Lindali som alltid är shoppingsugen och hungrig hoppade förstås på idén. Nina i sin manliga gestaltning guidade runt mig i butikerna och några skor lyckades jag hitta innan det bar hem till Nina och hennes monstruöst stora men snälla hund. En trevlig kväll med mycket transprat. I den sena timmen styrde jag sedan kosan hemåt igen. På hemvägen lyckades jag med nöd och näppe undvika att krocka med en Grävling.


Träffar TS för att stötta


tisdag, april 18th, 2006

Efter att ha försökt uppmuntra en transa med en kommentar på qx. Visade det sig att Nina som hon heter hade läst och kännt igen sig mycket i min hemsida. Naturligtvis kul att höra att man kunnat hjälpa någon. Eftersom jag kände att det var en person med seriösa uppsåt av vilken sort jag känner att jag kan hjälpa till med d.v.s själva komma ut processen och att få prata och träffa en annan transperson. Vilket nog är ett stort steg för alla i början. Nina visade sig vara en mycket trevlig person med en mer transexuell personlighet än den hos en transvestit. Skillnaden är ibland inte så stor faktiskt. Jag gjorde besöket i min manliga skepnad vilket är lite emot vad jag brukar göra när jag träffar någon som bara känner till min Lindali personlighet. I det här fallet gjorde jag ett undantag, kanske beror det på att jag inte bryr mig så mycket själv nu utan accepterar mina båda sidor så bra nu att det kvittar vilket. Det viktiga här var möjligheten att kunna hjälpa en person att finna sig själv.