Arkiv för oktober, 2005

Liten transträff på gammal fin gård


lördag, oktober 29th, 2005

dagbok 2005-07-09En liten transträff i miniatyr annordnades på den fina anrika gamla Gården. nära gården finns även en butik med modekläder som vi naturligtvis var tvungna att undersöka. Det fanns en hel del snyggt att prova bland annat klänningen på bilden. Dagen bjöd på en hel del oväntade överaskningar för mig då jag oväntat kände folk (icke transor) som var där. Jag avslöjade min identitet för en av dom och det kändes helt ok tror jag kan lite på att hon inte sprider det vidare för det känns onödigt. Lite planer finns för en större transträff här och det var lite förutsättningarna vi skulle diskutera här. Till slut blev det dock mest en oerhört trevlig festkväll. En annan överaskning för kvällen var att en av killarna som äger gården visade sig ha uppträtt som drag queen i sin ungdom. Kvällen till ära bytte han om för första gången på 5 år och resultatet var mycket imponerande. Efter middagen visade han också upp en oerhörd sångbegåvning, så man tycker nästan det var lite tråkig att hans tid som Drag Queen blev så kort. En annan kul grej med kvällen var att en transa som aldrig tidigare vågat träffa andra nu vågade just det. Emeilie gjorde en imponerande gestaltning för att va så nu på att gå ut. Det är bara att gratulera henne till att ha kommit över den första gigantiska barriären. Återigen fick man träffa ett gäng fantastiska människor både nya och gamla bekantskaper.


En dag i Göteborg med kompisen


måndag, oktober 10th, 2005

dagbok 2005-07-08Styrelsem i Transvestitföreningen hade under helgen förlagt sitt årsmöte till Jönköping. På lördagskvällen hoppade jag i bilen för att äta en bit mat och festa lite tillsammans med mina goda vänner. Vi började med att gå till en restaurang mitt emot hotellet där dom bodde. Det visade sig vara en riktig höjdare med många ganska ovanliga och orginella rätter. Jag provade Vildsvins stek för första gången i mitt liv och det var verkligen helt underbart gott. På restaurangen fanns även ett gäng utklädda till Vikingar. Vildsvin var väl en utmärkt vikingarätt kan man tänka. Ett vanligt sällskap som satte sig på ett bord intill kollade storögt på oss men sa ingenting till oss. Restaurangen var i övrigt jättemysig det var nästan som att gå ner i en grotta. Efter maten valde dom lite äldre att gå till dansbandshaket precis intill medans jag, Lina och Sophia promenerade iväg till ”Huset”. Ett trevligt ställe där jag varit några gånger nu. En gång tidigare har jag varit där med flera transor och då liksom nu möttes vi av otroligt glada och trevliga människor. Många tjejer vågar komma fram och fråga saker och så skedde även denna kväll. En trevlig tjej och hennes syster följde oss under kvällen (ser du det här så försökte jag maila dig på adressen du angav i gästboken men den fungerade inte, skriv gärna till min mail istället). Några andra gulliga tjejer kom också fram och pratade med oss. Inte heller märkte vi av några killar som irritterade sig på oss snarare tvärtom. Ska man säga något illa om jönköpingsborna så är det väl isåfall att de som går ut ofta dricker sig lite väl mycket berusade, men attityden mot transvestiter är nog faktiskt det bästa jag sett i någon stad i sverige på uteställen.

dagbok 2005-07-09 I Göteborg med kompisen 2005-10-10
En av mina många turer till en av mina absolut bästa ”vanliga” vänner. Eftersom han nu flyttat närmare Göteborg så blir det ofta naturligt att åka in till göteborg kika runt lite, ta en bit mat på nån trevlig restaurang och kanske även ta ett biobesök. Så blev det även denna gång och ännu en gång häpnar man hur naturligt och okomplicerat det är att gå ut som Lindali med honom. Det är liksom inget vi knappt ens tänker på längre utan vi umgås som de goda vänner vi är. Härligt med en sån accepterande ”vanlig” kompis. Den här dagen var det faktiskt han som ville kolla på kläder vilket resulterade i att jag äntligen hittade en snygg kvinnlig kavaj, som synes på bilden. Filmen vi såg denna kväll blev den roliga ”Guess Who”. Skriver numera inte alltid upp allting jag gör många gånger uteblir dagboksanteckningar från dessa trevliga utflykter tillsammans med den här kompisen. Det är oftast ganska liknande saker som händer och knappt aldrig som någon ens verkar lägga märke till sanningen bakom min kvinnofasad. Det är en ganska fantastisk känsla att faktiskt kunna passera såpass bra som jag gör. Det finns altid ett fåtal folk som kan se men det är ytterst sällan någon reagerar vilket är skönt.


Festar med FPE-s styrelse


lördag, oktober 1st, 2005

blank dagbok 2005-07-08Styrelsem i Transvestitföreningen hade under helgen förlagt sitt årsmöte till Jönköping. På lördagskvällen hoppade jag i bilen för att äta en bit mat och festa lite tillsammans med mina goda vänner. Vi började med att gå till en restaurang mitt emot hotellet där dom bodde. Det visade sig vara en riktig höjdare med många ganska ovanliga och orginella rätter. Jag provade Vildsvins stek för första gången i mitt liv och det var verkligen helt underbart gott. På restaurangen fanns även ett gäng utklädda till Vikingar. Vildsvin var väl en utmärkt vikingarätt kan man tänka. Ett vanligt sällskap som satte sig på ett bord intill kollade storögt på oss men sa ingenting till oss. Restaurangen var i övrigt jättemysig det var nästan som att gå ner i en grotta. Efter maten valde dom lite äldre att gå till dansbandshaket precis intill medans jag, Lina och Sophia promenerade iväg till ”Huset”. Ett trevligt ställe där jag varit några gånger nu. En gång tidigare har jag varit där med flera transor och då liksom nu möttes vi av otroligt glada och trevliga människor. Många tjejer vågar komma fram och fråga saker och så skedde även denna kväll. En trevlig tjej och hennes syster följde oss under kvällen (ser du det här så försökte jag maila dig på adressen du angav i gästboken men den fungerade inte, skriv gärna till min mail istället). Några andra gulliga tjejer kom också fram och pratade med oss. Inte heller märkte vi av några killar som irritterade sig på oss snarare tvärtom. Ska man säga något illa om jönköpingsborna så är det väl isåfall att de som går ut ofta dricker sig lite väl mycket berusade, men attityden mot transvestiter är nog faktiskt det bästa jag sett i någon stad i sverige på uteställen.