Arkiv för maj, 2004

Går själv på bio som Lindali


söndag, maj 16th, 2004

Det är inte många saker jag gör nu mera som är allra första gången i min kvinnliga gestaltning.
Den här kvällen var jag i alla fall oerhört sugen på att gå på bio något jag gjort många gånger i ombytt skepnad men aldrig helt själv. Jag klädde i alla fall upp mig kanske lite i överkant för ett biobesök men vem bryr sig. Åkte iväg till Jönköping och såg filmen ”timeline”. Killen som rev biljetten var oerhört hjälpsam och anade inget. Att det sedan blev jag och ett par i min ålder som såg själva filmen gjorde ju inget. Det gjorde också att det blev lite prat efter bion men inte ett ord om min person även om de kanske märkte det på min röst. Men ibland funkar det bra även med rösten trots att jag ju har en ganska manlig sådan.


Båstadsträffen 6-9 maj 2004


torsdag, maj 6th, 2004

blank dagbok 2004-05-06Torsdag
Ännu en Båstadsträff har passerat. Detta var 4e gången jag närvarade på denna stora och unika transträff där så många av nordens transvestiter samlas. Den stora behållningen av träffen för mig numera är väl att återse alla vänner man i många fall bara träffar just här. Det brukar också dyka upp en hel del personer som är på sin första Båstadsträff. Denna gång fick jag en hel del nya trevliga kontakter vilket alltid är kul.
Varje gång man kommer till Båstad och ser det här hotellet som är fullbokat av 80-100 transvestiter, så förundras man över att det verkligen finns så många av oss som verkligen vågar gå ut så här.

På förmiddagen torsdag den 6e hade jag och Lizzie bestämt oss för att åka iväg. Lizzie är en tv från en närbelägen ort och som nu skulle få uppleva sin första Båstads träff. Innan hon hämtade upp mig testade hon modet genom att gå in på systembolaget i den ort jag bor. Det hela gick utan bekymmer och en leende kassörska bad om legitimation.
Sedan kom hon till mig och vi åkte iväg de närmare 30 milen mot Båstad. Som tur var kollade vi vattnet i bilen när vi kom till Halmstad, men när Lizzie fyllt på vattnet så gick bilen som en klocka igen. Framme i Båstad så blev det en lugn kväll med mycket prat med det 40-tal transor som hade kommit dit. Jag pratade bland annat en hel del med Rebecka en mycket trevlig ny bekantskap från en för mig närbelägen ort. Eftersom Rebecka var tvungen att åka därifrån redan morgonen efter, så ville hon hitta på något inne i stan. Så jag, Rebecka och en trevlig norska åkte iväg till en lokal pub inne i Båstad. Normalt sett brukar det synas ganska tydligt när man kommer 3 transvestiter även om man är trovärdiga som tjejer. Det roliga var att man märkte hur osäkra dom var på om vi var riktiga tjejer eller inte. Besöket på puben blev ganska kort men var trevligt. Därefter åkte vi tillbaka till hotellet och minglade lite innan det var sängdags.

Fredag
På fredagen kom vi väl upp i ganska skaplig tid och därför passade jag på att ta med mig Lina och Linda E till Centercourten i Båstad. Jag hade med mig båda mina tennisklänningar och dessutom rack och bollar. Syftet var väl i första hand att få lite snygga bilder men hade någon velat spela hade jag ju inte sagt nej. Tyvärr är de flesta transvestiter ointresserade av sport så chansen är rätt liten att hitta någon men det visade sig senare att en av norskorna som sett mig kunde tänka sig att ställa upp någon gång. Själva centercourten var inte iordning när vi kom dit men på bilderna Lina tog så ser banan helt ok ut. På ena sidan av banan hade de smällt upp en massa byggbaracker och en del byggjobbare gick omkring där medan vi tog kort.
Sedan blev det en tur in på Ica och systembolaget eftersom Lina och LindaE skulle handla.
Måste säga att man kände sig lite dum att komma där i tennisklänning men å andra sidan är ju Båstad en känd tennisstad så det har säkert hänt förut även om det varit riktiga tjejer då ”skratt”.
På eftermiddagen åkte ett helt gäng av oss ut till Hovs hallar som är ett naturskönt område strax utanför Båstad. Där hade en annan tv vid namn Rebecka tillsammans med min rumskompis Kirsten fixat i ordning en trevlig picknick. På slutet blev det dock ganska kallt eftersom det blåste rätt rejält hela dagen.
På kvällen hade även Victoria (som ju hjälpt mig fixa till den här hemsidan) anlänt. Ett helt gäng av oss åkte ner för att äta på en pizzeria i stan. Vi kom dit anförda av norska Elin som är en fart fylld och kämpegöj person. Efter en lång sejour på pizzerian var det så dags att bege sig till klassiska ”Peppes Bodega”. Där blev stället som vanligt invaderat av transvestiter men många av lokalbefolkningen är mycket positiva när vi kommer dit och en del kommer nog dit just därför att dom vet att vi ska komma. En sen och trevlig kväll blev det även om jag faktiskt denna kväll inte lyckades hitta någon av lokalbefolkningen att prata med.

Lördag
Lördagen är alltid vigd åt den stora 3 rätters gala middagen på kvällen. Då kan man få se en ganska unik syn när närmare 100 transvestiter (en del med respektive) klär upp sig till tänderna. Ett utmärkt tillfälle för alla oss som älskar balklänningar att verkligen kunna använda dom.
Dagen började dock lite tidigare även om jag sov ganska länge, kvällen innan blev ju sen. Det är nog tur att man inte dricker alkohol för då skulle det nog bli jobbigt att orka alla dagar.
När jag kom in i matsals delen av hotellet så hade Lina gått en liten smink kurs hos en duktig make up artist som var där. Resultatet var helt otroligt bra så jag såg verkligen fram emot söndagen då jag själv hade bokat tid.
Jag och Lina hade dagen innan provat ut en snygg peruk som vi båda ville ha och som vi nu köpte var sin i samma färg. Det roliga var att den faktiskt passade oss båda riktigt bra. Fast eftersom den är väldigt lång och lockig blir det nog svårt att hålla den snygg. Det var dock riktigt bra pris på dom så jag blev ju inte ruinerad.
På eftermiddagen ville jag att Åsa (som är fotograf) skulle ta lite bilder på mig i tennisklänning. Så jag började jonglera lite och det tog vi kort på och några stycken blev riktigt bra.
Kvällen var nu här och jag valde min lila balklänning som jag hade på nyår tillsammans med den nya peruken som passade riktigt bra till klänningen. Som brukligt är på Vårträffen i Båstad så annordnas en liten rolig tävling ”Miss Båstad”. Alla närvarande får lägga sin röst på den person dom tycker ska bli miss Båstad. De tre personer som får mest röster får gå upp på scenen och svara på lite roliga frågor som skrivits i samband med röstningen. Därefter sker en omröstning där man får rösta på de tre kandidaterna. För andra gången blev jag en av dom tre att bli uppröstad på scenen, första gången var på min allra första Båstadsträff. Jag vann inte heller denna gång men det är ju oerhört roligt att bli framröstad å kanske kan det bli 3e gången gillt om jag har tur. Vinner man en gång så kan man inte bli röstad på igen, så egentligen kanske det är bättre att inte vinna så man får uppleva den härliga känslan det är att få skrida fram till scenen iförd balklänning och ha alla deltagares blickar riktade mot sig.
Samtidigt blir man fruktansvärt nervös av att stå där framför 100 människor och svara på frågor även om allt är på skoj. Man tycker ju liksom alla andra får till så roliga saker att säga medan jag bara stakar mig. Heder åt Sally Frej som vann titeln i år och som är den enda som varit på samtliga Båstadsträffar.
Lite tråkigt med lördagen var ändå att så lite Båstadsbor hade hittat till festen på hotellet den här gången men tydligen hade inte evenemanget funnits med i tidningen som tidigare år.
Söndag
På söndagen hade jag då smink kurs med Sabina på Programmet och det visade sig att hon verkligen kunde konsten att sminka transor. Att sminka en vanlig tjej är en sak men att sminka en kille till tjej är säkert inte alltid så lätt. Jag fick i alla fall lite inspiration om nya saker att göra. Liksom Lina hade blivit på Lördagen så blev också jag oerhört nöjd med sminkningen.
Så man kände sig riktigt fin när man skulle åka hem.
När jag kom ut från sminkningen dök Jenny Sand upp (Jenny är en av de nya trevliga bekantskaper jag fick denna gång). Tydligen hade hon pratat med Kirsten om filmen ”just like a Woman” som jag tycker är den bästa spelfilmen som gjorts om transvestism. Det visade sig att Jenny varit delaktig i utgivandet av boken ”Geraldine” som filmen bygger på. Hur som helst gav hon ett exemplar av boken till mig. Något jag blev oerhört glad för, det ska verkligen bli spännande läsning.
Därefter åkte Lizzie och jag hemåt efter en lång weekend vi båda var nöjda med. En bit hemifrån mötte mina föräldrar upp och tog emot min resväska så jag skulle slippa släpa upp den uppför trapporna hemma.
Blev en ganska annorlunda kväll eftersom mamma kom upp med en klänning som hon beställt åt mig och som jag skulle prova. Min Pappa ville se VM finalen i ishockey så även han hängde med upp. När finalen började åkte mamma hem medan jag som Lindali och pappa satt och kollade på finalen. Känns ganska otroligt att man har så bra föräldrar som inser att det egentligen inte är något märkvärdigt. Jag är ju samma person oavsett hur jag väljer att se ut.
Kul avslutning på en trevlig helg.