Arkiv för 2004

DECEMBER 2004


fredag, december 31st, 2004

blank dagbok 2004-05-06I December blev det två resor till stockholm och en till Göteborg. den 12-14 åkte jag upp till Stockholm för att gå på Miss drag queen of the year festen på Fredagen och Julbordet som Lina arrangerat för sitt nätverk på lördagen. På fredagen blev det först lite kina käk på en restaurang vid zinkens damm. Sedan tågade jag, Lina och Pia vidare till Miss Drag queen of the year festen. En fest som blev riktigt trevlig eftersom rätt person vann tävlingen (Myshow här på qx). På lördagen var jag å Lina ganska sega så julmarknaden på skansen som vi hade tänkt besöka blev det inget av. Däremot han vi med en liten sväng på julmarknaden i gamla stan innan vi tog oss till restaurang Catelain för att äta julbord. Tyvärr blev vi bara 5 stycken vilket var lite synd eftersom det var mycket god mat till ett för stockholm väldigt bra pris. Efter maten drog vi iväg till Ängelen som är en vanlig hetero klubb i gamla stan. Där dök det genast upp en kille som försökte påkalla min uppmärksamhet. I vanlig ordning ignorerade jag honom å pratade istället lite med Pernilla som stod bredvid mig och var den enda riktiga tjejen av oss. Detta fick tydligen killen som försökte ragga på mig att tro att jag var lesbisk så han frågade vad jag var intresserad av. Eftersom vi var ett helt gäng trodde jag att han genomskådat även mig så jag sa att jag är en vanlig heterosexuell transvestit och tänder alltså enbart på tjejer. Hans svar blev då ungefär ojdå var du också en transa jag trodde du var lesbisk.

På Fredagen helgen efter detta åkte jag till Sabina i GBG för att prova balklänningar inför balen vi ska gå på strax efter nyår. Det blev en mycket trevlig dag med mycket provande i diverse butiker. Själv har jag ju redan klart med klänning men Sabina behövde ju ha en men det blev inget köp denna dag ( Mer om balen komme innom kort).

I år firade jag och mina föräldrar Julafton hemma hos mig för första gången. Eller rättare sagt vi började med att äta mat hemma hos dom men när det var dags för julklappar befann vi oss hemma hos mig. Hade lite förhoppningar om att få kunna fira som tjej även i år men eftersom pappa inte var så pigg på detta avstod jag. Men farsgubben ville snart hem så min ömma moder skjutsade hem honom för att sedan återvända till mig. När hon kom lagom till Karl-Bertil Jonsson på tv så hade jag fixat iordning mig å fått på mig min nya Cheongsam (kinesisk aftonklänning). Så en liten stund som Lindali fick jag även denna dag.

Nyårsfirandet blev som numera traditionen bjuder hemma hos Lina i Stockholm. Det är nu tredje året vi firar ihop och som tjejer. Som vanligt hade hon fixat till en utmärkt måltid, denna dag i form av bland annat Oxfilé och Klyftpotatis. Övriga som var med och firade var LindaE och Rosita samt Pernilla. Innan tolvslaget tog vi oss in till stockholm city för att fira in det nya året på Blue Moon bar som är ett vanligt heteroställe. Den här kvällen med uppträdande av Shirley Clamp. Det var dock ett uppträdande som vi bara lyckades se knappt fem minuter av eftersom vi var där lite väl sent, sådär en 23:15 tiden. Vid tolvslaget var stället fullkommligt packat så det var inte mycket plats man fick å hela tiden kom massa folk som ville förbi. Det blev dock till slut en trevlig kväll och bl.a. träffade jag en mycket trevlig tjej i toalett kön som jag samtaade med en lång stund. Tyvärr hade hon ju pojkvän som alla snygga tjejer brukar. En annan rolig händelse var när Pernilla fastnade med Peruken i en kavajknapp tillhörande en kille som gick förbi. Efter att ha fejkat att det gjorde ont kom hon till slut loss. Ytterligare en rätt osannolik sak inträffade när LindaE pratglad som hon är fick för sig att samtala med en söt mörkhyad tjej som satt framför henne. Hon började med att säga – egentligen ska man ju inte fråga en mörkhyad var hon kommer ifrån för hon kan ju komma från Somalia och bo i Sollentuna. Då brister tjejen ut i ett asgarv å talar om för Linda att hon är uppväxt å född i Somalia och jobbar i Sollentuna. Eftersom det bara är jag som inte dricker fick jag denna gång ställa upp på att köra. Något som jag inte är vidare glad i eftersom jag inte är van att köra i storstäder och dessutom ser dåligt å helst undviker nattkörning. Det gick dock rätt så bra eftersom Lina guidade hur jag skulle köra. Kvällen han bli morgon och kl 06 öppnade vi åter dörren till Linas lägenhet och lade oss för att sova


Fyller 30 år utan större väsen


tisdag, november 23rd, 2004

Den 23 November var det så dags för min 30 årsdag. Eftersom den inföll på en Tisdag så hade jag bjudit hem lite transkompisar till helgen innan. Tyvärr lämnade samtliga långväga gäster återbud av olika anledningar. Så på lördagen blev det till slut bara jag Moa och Lizzie men vi hade en mycket trevlig eftermiddag. Tyvärr hade ingen av dem möjlighet att gå ut å fira på kvällen så något större 30 års firande som Lindali blev det inte tal om tyvärr. Ingen av oss var heller ombytt på eftermiddagen men trevligt hade vi ju som sagt ändå. Dagen efter min födelsedag dök dock ett litet kuvert med gratulationer från Lina och LindaE upp. Snälla som de är hade de fixat ett guldmedlemskap på qx till mig och gissa om det är gott att slippa köa tack för det mina vänner. På Tisdagen ringde Rebecka å sjöng för mig på min födelsedag vilket var oväntat å trevligt. Dessutom hade Pia varit gullig å skickat en blomma dagen till ära.


Healingkurs på Ramsbergsgården


fredag, november 12th, 2004

Den 12-14 November deltog jag i en healing kurs på Ramsbergsgården. Det hela var mycket intressant och kul å det var väl första gången en transa gick en sådan kurs kan jag tro. Utbildningarna som finns där är mycket seriösa för att vara i ämnen som av många kanske kan anses som lite flummiga. De flesta lärarna är från England och själva skolan ägs av det kända mediumet Colin Fry. Vi blev ganska få på kursen å därför deltog även mediumet Jane som bor på gården. George Cranley var helt otrolig som lärare och underbar humor som gjorde kursen oförglömlig. Innan jag åkte hem på söndagen passade jag även på att ta en sittning för Jane. Där hon bland annat förmedlade budskap från min morfar (mycket av det hon sa visade sig sedan stämma på morfar som jag aldrig träffat). Fick även budskap från självaste Lasse Maja som visade sig vara en av mina guider (guider är något vi alla har runt omkring oss som ett slags skyddsandar). MAn får väl ta allt med en nypa salt men det var ju mycket som stämde på morfar så varför skulle inte detta kunna vara sant. I alla fall var det han som som försökt få mig dit och troligen därför jag intresserat mig så för hans levnadsöde. Var mycket andra intressanta medelanden jag också fick men som jag väljer att behålla för mig själv.


På stan som Lindali med mamma & hennes väninna


måndag, oktober 25th, 2004

I lördags var det dags för ytterligare en slags milstolpe i mitt transliv. Min mamma har ju visserligen träffat mig många gånger som Lindali men vi har aldrig varit utanför antingen mitt eller hennes hem förut. Mycket tack vare att jag berättade för mammas väninna för några veckor sedan så kunde det nu bli av. Mammas väninna hade inna n detta bara träffat mig 1 ggn tidigare som Lindali, men det var på hennes förslag som vi nu gjorde slag i saken. Planerna var att åka till Jönköping så vi skulle slippa träffa folk vi känner och där skulle vi gå en sväng på a6 och sedan åka vidare in till staden för att käka på en kina restaurang. Det blev dock en ganska kort sväng på köpcentret eftersom det stängde en timma innan vi hade trott. På Kina restaurangen blev vi dock kvar ett bra tag å där bestämde vi oss också för att avsluta kvällen med att gå på bio. Filmen vi såg var Strandvaskaren som väl inte var någon riktig höjdare. På det hela taget så kändes det inte som någon av dem var nervös att gå med mig. Mamma var dock mycket observant på om någon kollade på mig. Givetvis var det en del som gjorde det men sen vet man ju inte varför dom kollar som jag sa till mamma. Vid det här laget vet jag att jag passerar ganska bra och visst kan någon enstaka säkerligen i vissa lägen genomskåda mig men dom är nog gansak få. Som transvestit vill man ju gärna va lite elegant klädd och sminka sig måste man ju i princip göra för att se riktigt kvinnlig ut. Att man är uppstylad å ser bra ut är ju också en anledning till att både killar o tjejer kollar. Sen finns det ju säkert också dom som anar något men inte kan peka på vad. En trevlig kväll blev det alla fall och jag tror att det jag och min mamma nu gjorde är ganska unikt. Väldigt få transor vågar ju tala om att dom är transvestiter för sina föräldrar å ännu färre vågar gå ut tillsammans med dem ombytta.


Testar medium


måndag, oktober 4th, 2004

Passerade just tolvslaget så följande dagbok gäller ju gårdagen då. Den 3e oktober 2004 åkte jag på en alternativ mässa i Jönköping tillsammans med en av mina allra bästa vänner. Jag gjorde det i min kvinnliga gestaltning vilket är lite intressant eftersom man kan tycka att ett medium skulle kunna genomskåda detta. På mässan gick vi först runt lite och kollade in vad som fanns och där fanns allt från alternativ mediciner till healers och spådamer. En kille bjöd på nån frukt drink från Malta å tyckte att damerna skulle ha först å räckte således fatet med muggarna till mig före min manlige kompis. På ett annat ställe kom en kille fram för att göra reklam för sin monter med nån form av ljusterapi. Det första han sa till mig var – håller du på med hästar, antar att jag såg ut som en typisk hästtjej i hans ögon. När vi hade gått runt lite tyckte jag att ett medium från Malmö som hette K. Taylor verkade mest trovärdig och intressant. Jag försöker alltid se sådana här saker med viss skepsis men jag tror att det finns folk som verkligen kan se saker gäller bara att hitta dom. När det var dags för mina 10 min satte jag mig ner och det första hon sa var – oj du ser ut precis som Brigitte Bardot. En rätt skaplig komplimang får man ju säga. Först tog hon i mina händer eller snarare fingertoppar och innan jag han fråga något ritade hon upp årtalet 1828. Hon berättade att jag i ett tidigare liv varit troligen dansare på Moulin rouge i Paris där jag bodde. Hon sa inte direkt det men jag hade gillat att dansa och dansa och dansa som hon uttryckte det. Dessutom sa hon att mitt porträtt hänger någonstans på Moulin Rouge. Jag hade varit en kvinna med långt ljust hår. En liten man hade gjort porträttet. Jag har 3 skydds andar som vakade över mig en manlig å två kvinnliga (lite intressant med specifikationen av kön eftersom hon vid denna tidpunkt nog inte insett att jag egentligen var en kille) . Hon gjorde dock nu en träffsäker iaktagelse, först berättade hon att min gamla mormor eller mormors mor ofta går vid mina sida å vakar över mig. Sedan sa hon utan att jag sagt något att din mormor, morfar och farfar lever inte. Till saken hör att min gamla mormor har jag träffat när jag var liten hon dog 1984. Min Farmor lever men mina andra morföräldrar har jag aldrig träffat eftersom de dog en alltför tidig död. Sedan började hon prata om kärlek och nu blir det lite intressant här eftersom jag ju aldrig har attraherats av män. Men här satt jag ju nu och såg ut som en kvinna. Borde inte ett medium kunna se igenom detta kan man tycka. På stockholm pride festivalen gjorde jag ett liknande experiment men där kan de ju nästan förutsätta att man är bög eftersom de flesta är det där. Men denna liksom tanten på priden började prata om att jag skulle träffa en man som såg ut så å så. Man ska väl aldrig utesluta någonting men jag tar det för ytterst osannolikt att jag skulle kunna bli kär i en kille eftersom jag aldrig attraherats det minsta av killar och bara blivit kär i tjejer. Detta känns lite lurigt ska man anta att det är bluff när de inte kan se det eller ska man tro att hon kanske ser en man och en kvinna och helt enkelt förutsätter att kvinnan är jag och inte tvärtom. Enligt vissa ska ju själen vara könlös och tiden icke existerande på den andra sidan, vilket skulle kunna va en förklaring. Men tidigare angav hon ju mina skydds änglar med könstillhörighet. Hur man kan tolka detta är jag osäker på men ett medium behöver ju kanske heller inte ha rätt i allt hon säger och vissa saker kanske är vaga och därmed inte framgår klart när hon återger det. Frågade om mina mor å farföräldrar ville meddela mig något. Kontentan av det de sa var väl att jag skulle tro på mig själv så skulle en dörr öppnas för mig. De hade heller inget emot min transvestism eftersom jag mår bra av den. Vidare sa hon att jag var mycket mycket mycket medial å hon sa att hon kunde känna hur mina fingrar brändes, vilket tydligen var ett tecken på att jag är det. Det första hon sa var healing vilket jag vid en aura fotografering på priden också fick förklarat för mig. Hon sa också att jag inom ett år skulle hålla på med något annat än mitt tråkiga fabriksjobb och troligen utbilda mig inom något. Skulle ha långa vikariat innan jag fick fast jobb. Hon sa också att jag var mycket duktig o hade många tankar om olika saker att göra men har svårt för att bestämma mig å inte vågar tro på mig själv. Något som stämmer mycket bra in på mig. Efter första gången beslutade jag mig för att ta ytterligare 10 minuter med denna spå dam. Denna gång frågade jag mest om mina mediala förmågor och om kanske det var något som jag skulle kunna träna upp å livnära mig på. Något hon absolut tyckte att jag kunde och att en kurs inom mediala förmågor definitivt var något för mig. Eftersom två nu sagt healing så borde jag väl kanske kolla upp detta först. Enligt henne skulle jag dock även ha förmåga för seanser och även det som intresserar mig mest nämligen regressioner till tidigare liv. I övrigt hade jag levt väldigt många liv här på jorden och jag hade själv valt mina föräldrar i detta liv. Eftersom kompisen var förkyld skjutsade jag därefter hem honom. Själv var jag sugen på att se på bio och han precis fram till filmen började. Det blev den nya härliga Romantiska komedin Wimbledon. Kanonfilm för en tennis transa som jag


Lite smått panik på väg ut, avslöjad?


söndag, september 26th, 2004

Igår blev det en tur till Jönköping men inte för att besöka kompisen som jag brukar, utan för att träffa alla styrelsemedlemmar i fpe-s som hade förlagt sitt möte dit i helgen. När jag hade satt mig i bilen på parkeringen kom plötsligt 3 killar ut från en trappuppgång som jag först inte kände igen men de kom mot mig där jag satt å då såg jag att det var 3 personer jag känner mycket väl å som vet vad jag har för bil. Dessa personer är säkert inte heller de bästa att få veta om min transvestism, så det var inte helt utan oro som jag märkte att den ene killen gick till sin bil som var parkerad bredvid min men han verkade knappt märka att jag satt i bilen. Däremot tyckte jag att de andra två kollade lite på mig där jag satt å försökte se ut som jag grejjade med något. Kan inte tro att de kände igen mig men de undrade säkert vem det var i min bil. Därefter blev det en tur till Rebecka som hade lite svårt att bestämma sig om hon skulle hänga med ut. Så på lördag kvällen mötte jag upp styrelsen för att gå ut och käka. Bord hade bokats på ett dansbandsställe som låg nära deras hotell och hette Melody tror jag. Rebecka ville inte med dit eftersom hon inte tyckte om stället. Å sanning å säga så var det väl vare sig rätt åldersgrupp eller musik för några av oss. Publiken var väl typ 40-60 år. Men det bjöds på buffé för en överkomlig penning som vi tuggade ner i våra hungriga bukar. I Vanlig ordning orkade inte LindaE äta upp sin mini portion jag undrar var hon får all energi ifrån egentligen för inte kommer den från den lilla mängd mat hon äter. Önskar jag kunde äta så lite. Innan jag, Vickan å Lina kom därifrån han jag bli uppbjuden två gånger av ett par gubbar i 50-55 års åldern, dom fick givetvis nobben men kul på ett vis för det är ju nått slags kvitto på att man gör en bra kvinno immitation så att säga. Därefter blev det en liten promenad till ”Huset” som är det stora discoteket för folk i våran ålder i Jönköping. Själv har jag varit där med kompisen några gånger men går man själv med en killkompis så smälter man ju in så bra att dom inte fattar att man är transvestit. Så nu var det ju lite spännande att se hur folk i den rätt kyrkliga staden Jönköping skulle reagera på flera transvestiter. Jag ,Lina och Vickan fick ett nästan oväntat vänligt bemötande och det blev nog faktiskt en av de roligaste kvällarna man haft ute på ett vanligt uteställe. Flera tjejer kom fram till oss och överöste oss med komplimanger som det bara var att suga åt sig. Fick även tel numret till en av dom hoppas det är en som vågar hålla kontakten å inte en tjej som inte vågar svara när man ringer. En kille i garderoben när vi skulle in hade uppmärksammat vickan å Lina å frågade mig om jag var med det sällskapet, när jag svarade jajjamen med basröst blev han lite förskräckt å sa Ooops å tog med sig sin tjej en bit bort å konstaterade att jag också var transa. När vi skulle gå därifrån på natten var det många som ville prata å tala om hur coola vi var. Halvvägs tillbaka till hotellet möter vi ett gäng med danska killar och en tjej som visar sig va från min hemstad. Det visar sig också att hon är lika gammal som jag men jag kände inte igen henne och inte riktigt hennes namn heller men jag har nog hört det. Hon ville bra gärna veta vad jag hette men det talade jag ju inte om. Hon trodde först jag var mycket yngre men jag gav henne den ledtråden på slutet att jag också var 30 i år. Ska kolla upp i mina gamla skolkataloger hur hon såg ut förr tror jag. När vi kom tillbaka till hotellet gick vickan å Lina å lade sig för att orka med morgonens möte. LindaE och Eva var dock kvar en stund å vi snackade med några som hade varit på dansbandsstället å nån skum beundrare som LindaE å eva släpat med sig. När jag stod där och försökte förklara vad transvestism är för en rejält berusad kille som var lite småjobbig om än inte otrevlig. En sån där som är nyfiken men inte kan ta till sig information pga att han är för full. Rätt vad det var kom det in en ganska söt tjej i 20-25 års åldern å frågade om någon kunde låna en mobiltelefon eftersom hennes mobilpengar var slut. Då frågar killen som jag pratade med om hon också var transa eller om hon var en riktig tjej. Först fattade hon inget eftersom hon typ bara hade sett mig och inte hajjat att jag inte var nån riktig tjej. Men jag lånade ut min mobil å under tiden som hon inte lyckades nå dem hon skulle så blev hon väldigt nyfiken på mig. Så jag fick förklara lite vad transvestism var å fick massa trevligt smicker tillbaka. Därefter följde en långpromenad till min bil som jag hade parkerat en bra bit bort åtminstone om man har högklackat på sig. Mötte ingen på vägen å sedan åkte jag hem i mörkret. Var dock ganska pigg så det gick bra men det här kommer nog kännas av i veckan eftersom jag jobbar tidigt. Men en hellyckad kväll var det.


Berättar för mammas väninna


söndag, september 12th, 2004

För ungefär en vecka sedan berättade jag för mammas väninna att jag är transvestit. Hon reagerade mycket positivt och fascinerat. Hon sa också att hon skulle vilja se mig ombytt i verkligheten också. Denna dag passade bra så mamma å hennes väninna kom hit och vi tittade bland annat på fråga Olle dokumentären om transvestism som jag är med i. Verkade även som hon ville att vi tre skulle klä upp oss och gå ut på restaurang framåt, något jag tyckte lät som en kul idé.


I Lasse Majas fotspår igen


fredag, september 10th, 2004

blank dagbok 2004-05-06 FREDAG Hade lovat att ställa upp som modell för ett fotoprojekt som fotografen Beatrice Lindeh håller på med och insåg att just denna helg skulle va perfekt om inte det hela skulle dra ut långt in i framtiden. Eftersom hon och hennes man bor strax norr om Örebro tyckte jag att det kunde vara läge att avsluta mitt eget lilla projekt i Lasse Majas fotspår. Kvar hade jag att besöka Ramsberg med omnejd där Lasse Maja föddes och där det idag finns en vandringsled på 1-2 mil. Jag hade också kvar att besöka Den heliga trefaldighets kyrka i Arboga platsen där han sägs vara begravd. Sagt o gjort på förmiddagen gav jag mig iväg. Vid 14 tiden var jag framme hos Beatrice som skulle hänga med och ta kort dock med min kamera denna gång. Efter att ha fått en bra vägbeskrivning (av en tant som i första läget hade tänkt guidea oss men som sedan fick förhinder) så hittade vi snart till Djupdalen. Strax efter det lilla samhället fanns på högersidan starten till Lasse Maja leden. I detta läge hade jag inte uppfattat det som en vandringsled utan mest som ett slags namn för utspridda platser där man kunde se minnesmarkeringar av var Lasse Maja hade växt upp å så. På skylten kunde vi dock läsa att 100 meter västerut från platsen där vi stod skulle resterna av det hus där lasse maja enligt den muntliga traditionen sägs vara född. Eftersom vi såg att det fanns en stig och att den verkade leda västerut promenerade vi in i vegetationen och fann strax markeringen för huset, Det man kunde se var väl i princip några stenar från husgrunden. Därefter uppfattade vi det som att stigen försvann så vi hade fortfarande inte fattat att det var en vandringsled utan trodde nog mer det ledde bara till detta minnesmärke. Men även om vi hade vetat om leden hade jag nog inte orkat gå hela efter att ha kört bil i 30 mil. Vi gick istället tillbaka till vägen o fortsatte mot samhället Ramsberg. Där hittade vi en minnessten som stod i backen nedanför kyrkan. Troligen inte många stortjuvar som fått en minnes sten så nära kyrkan. Därefter fortsatte färden mot Ösarhyttan där han tillbringade större delen av sin ungdom då hans föräldrar flyttat dit vid ca 5 års ålder. När vi körde in på vägen mot Ösarhyttan visste vi inte alls var vi skulle ta vägen och strax blev vägen så smaö att den såg ut att försvinna ut på en åker längre fram, samtidigt som en väg gick uppåt höger i skogen. Stannade då och grubblade på var vi skulle ta vägen när plötsligt en glassbil dyker upp från vägen där vi tyckte den såg ut att sluta. Därför beslutar vi oss för att åka rakt fram vilket innebär att vi kommer fram till ett ganska förfallet hus med kläder hängande på streck utanför. Jag bestämmer mig för att knacka på men hinner inte göra det förrän en trevlig kvinna öppnar dörren. Kvinnan håller för övrigt just på att läsa boken Lasse Majas äventyr. Det finns också ett par barn i huset vilket ger förklaringen till glassbilens närvaro. Jag frågar var det kan finnas någon minnesmarkering å det är när hon förklarar som jag förstår att det faktiskt finns en sammanhängande vandringsled. Hon försöker även beskriva var smedjan där han fick hjälp att illverka nycklar står. Den ska finnas om man går över en bro vid en damm där vi tidigare passerat. Vi blir dock tvungna att ge upp då vi inte hittar nån bro i den täta vegetationen. Vi åker istället på beskrivningen hon gett oss för Lasse Majas senare föräldrahem. Vilket vi hittar, inte heller här finns mycket kvar men man kan se att det är huggna stenar som stått till grunden. Uppdraget i trakterna känns nu avklarat och vi beslutar oss för att komplettera det hela med en tur till Den heliga trefaldighets kyrka i Arboga. Hungern börjar dock komma lite smått men vi försöker hitta en genväg på lite småvägar. Det blir dock ganska långa sträckor på grusvägar så det blev nog en senväg. När vi passerade Fellingsbro ringde jag upp Mia en transkompis som just flyttat dit. Det blev därför en kort 5 minutes paus hos mia innan vi fortsatte mot Arboga. Det var ganska lätt att hitta rätt kyrka men jag hade nog väntat mig att hitta någon form av kyrkogård. Men här finns mest en kyrka med en park å några enstaka kors som vittnar om gravar. Någon med nmanet Lasse MAja hittar vi dock inte. Men när vi nästan givit upp hittar Beatrice vad vi söker. Efter att ha tagit kort vid gravstenen beger vi oss tillbaka hem till Beatrice där vi inmundigar en utsökt pizza, vrålhungriga som vi nu var. Totalt blev det 40 mil i bilen denna dag. Bilder från min resa i Lasse Majas fotspå finns i Galleriet med samma namn. Om ett tag kommer jag även skriva en mer utförlig artikel om Lasse Maja som ni kommer kunna hitta under Tips kanppen i menyn. På lördagen var det så dags för att agera modell jag hade med mig en hel del kläder och tre av mina peruker. Så det blev en hel del kläd å peruk byten. Totalt blev det 75 kort som ska bli mycket intressanta att se. De bilder av dessa som blir bra kommer ni att kunna hitta under Porträtt av Beatrice Lindeh i galleriet. Sent på eftermiddagen begav jag mig hemåt igen å ytterligare drygt 20 mil avverkades.

Stockholm Pride 28-30 juli


onsdag, juli 28th, 2004

Den här gången skrev jag inte dagbok direkt efter händelsen vilket gör att årets resumé från Priden inte blir så lång och detaljerad. Från början hade jag inte ens tänkt åka upp till priden eftersom jag ju nyligen hade varit i stockholm och tyckte inte att ekonomin skulle tillåta ytterligare en resa. Men också lite för att min goda vän Lina inte skulle kunna va med så mycket. Det blev i alla fall så till slut att jag åkte iväg på Onsdagen. Lina stod i tältet på onsdagen så det blev att jag strosade omkring på prideområdet. Det blev dock ingen sen kväll utan Lina skjutsade hem mig till vår goda vän Åsa P3 å hennes katt där jag skulle sova över ett par nätter. På Torsdagen mötte jag upp min vän Pia för att gå å lyssna på ett transseminarium vilket blev en trevlig tillställning. Därefter blev det en del minglande på prideområdet med Åsa och Pia samt lite andra transväninnor. På kvällen blev det en hel del pratande på mig och Åsa så det fröjde till tidigt på morgonen innan jag somnade. Därför blev jag lite försenad till det roliga transeminariet med Sara Lund å Anna Lena Brundin. Just det seminariet blev väldigt välbesökt så när jag kom fick jag stå en bra bit ut i korridoren, men jag hörde ändå ganska bra vad dom sa. Efter seminariet träffade jag trevliga Susanna för första gången i ombytt skepnad. LindaE var också där. Pia hade dock kommit i tid och fått en riktigt bra plats på seminariet men nu var hon liksom vi övriga tre hungriga, så det blev en tur till en närliggande restaurang. På kvällen åkte jag å Lina hem till henne. Meningen var att vi skulle ut å festa på kvällen men båda var trötta så det blev en lugn filmkväll istället. På lördagen väntade ju så den som jag tycker största och skojjigaste händelsen under Priden, nämligen paraden. Paraden tycks bli större för varje år och påminner om rena karnevalen. Kändes som det var oerhört mycket mer folk längs med vägen denna gång. På kvällen blev det minglande på prideområdet där vi lyssnade på uppträdandena och strövade runt bland tälten. I ett av tälten hittade vi ett hockeyspel. Så då var jag ju tvungen att utmana Lina på en match som jag vann. Därefter utmanade jag Michelle som ju tydligen spelar en hel del själv hade jag inte spelat på flera år. Trots det tyckte jag nog att jag hade pressen i matchen men förlorade tillslut på en slumppuck. Revanch nästa år var så säker.


Tv semester 2 juli -10 juli


fredag, juli 2nd, 2004

blank dagbok 2004-05-06 FREDAG 2004-07-02
Första dagen på ännu en fyra veckor lång semester. Inledningen på semestern har varit planerad ett bra tag tillbaka. Första anhalten blev Lidköping där jag beställt tid för att vaxa ben och mage för första gången. Det gjorde väl inte riktigt så ont som jag hört sägas men magen å bröstet gjorde rätt ont att vaxa å blev rejält rött efteråt. Därefter hoppade jag på tåget i Falköping för vidare transport mot Göteborg. Under tågresan hände inget speciellt som vanligt utan jag lyssnade på musik o läste lite. Framme i Göteborg mötte min transväninna Lina upp tillsammans med sin bror och hans flickvän. Efter att ha fikat å kikat runt lite på nordstan åkte jag och Lina vidare till Linas syster och hennes pojkvän där vi skulle få övernatta under vistelsen i Göteborg.

LÖRDAG 2004-07-03
Både jag å Lina hade beställt tid hos Sabina (som är make up artist) för att bli sminkade på ett proffsigt vis. Nöjda och belåtna stegade vi ut i ösregnet för att möta upp Linas bror och flickvän igen. Eftersom det regnade och vi var lite hungriga beslutade vi oss för att börja med att gå på ett café. Nordstan fick återigen ett besök av oss och sedan blev det även ett besök på Movieline. På kvällen bytte vi om för kvällens äventyr och blev bjudna på en god middag hos Linas syster, innan vi skyndade vidare till Gretas där vi hade stämt träff med sminkösen Sabina och en annan trevlig transvestit som heter Julia. Det blev en kort vistelse på Gretas innan vi åkte vidare mot slutmålet för kvällen som var nattklubben Bubbles. En mycket trevlig klubb med 30 årsgräns vilket gör att musiken är mer åt 80-tals hållet å man slipper jobbig rap o industri techno vilket är bra. För att va en vanlig hetero klubb är det mycket städad publik som har vett att uppföra sig. Har så här långt inte sett något slagsmål på de två gånger jag varit där. Som vanligt var det främst på damtoaletten som man kom i kontakt med folk att prata med, De flesta tjejer verkar tycka vi är lite häftiga å man möter ytterst sällan ogillande kommentarer på en damtoalett.

SÖNDAG 2004-07-04
Återigen sammanstrålade vi med Linas bror med sambo. Denna gång för en liten resa i Lasse Majas fotspår. Lasse Maja som ju är sveriges första kända transvestit satt fängslad under många år på Carlstens fästning på Marstrand utanför Göteborg (en utförligare artikel om resan i Lasse Majas fotspår kommer finnas på hemsidan snart). Väl vid Fästningen valde vi att gå en guidad tur som visade sig bli mycket intressant, främst handlade det om fästningen och dess fångar samt vilka straff de fick. Kort efter den guidade turen började regnet ösa ner å vi fick skynda oss in i granncellen till där Lasse Maja en gång suttit inspärrad. Det regnade dock inte så länge som tur var, så vi kunde fortsätta att ta lite intressanta bilder. Jag undrar om vi måhända var de första ombytta transorna som gått den guidade turen där. När vi tagit färjan tillbaka till fastlandet igen passade vi på att hälsa på Sabina som arbetade på en närbelägen restaurang. Måste ha varit jobbigt med tanke på att hon var ute och festade med oss dagen innan. Dagen avslutates lugnt framför tvn och EM finalen i fotboll.

MÅNDAG 2004-07-05
Göteborgsäventyret är slut och nästa äventyr tar sin början. Lina hade bokat flyg till Stockholm och jag hade införskaffat en tågbiljett. Fem timmar på tåg är väl inte jättekul men med en nyinförskaffad liten mp3 spelare och en god bok gick det bra. Förvånansvärt sällan man kommer i samspråk med folk på tåg egentligen vilket är synd. Chansen är dock avsevärt större om man åker ombytt vilket jag alltid gör om jag är ute på transäventyr. Lina mötte upp mig på Centralen i Stockholm och eftersom hon kom i sin manliga skepnad fick hon agera gentleman och släpa på min tunga resväska. På kvällen tog vi det lugnt men oturen var framme och Lina lyckades få 200 gradigt kyckling spad på foten. Det tog riktigt illa och hon fick sitta med foten i en hink med iskallt vatten hela kvällen.

TISDAG 2004-07-06
Linas fot var något bättre denna dag å vi kunde efter omplåstring dra iväg mot nya äventyr. Barkabys outlet blev första anhalt. Brukar kunna finnas en del billiga kläder å så där men vi fann inte mycket av intresse denna dag. Fortsättningen på resan i Lasse Majas fotspår tog istället vid när vi letade upp Barkaby torg där Lasse Maja greps inför sitt långa straff på Carlstens fästning. Lasse Maja var ju troligen transvestit men sattes ju i fängelse eftersom han också var stortjuv och tyvärr utnyttjade detta i sin kvinnliga skepnad. Men hade det inte varit för att han var stortjuv hade han troligen inte alls blivit ihågkommen idag. Ett fascinerande levnadsöde som jag kommer skriva mer om på sidan inom kort. En liten promenad på djurgården blev det också då vi letade efter djurgårdsterassen som vi inte hittade. På hemvägen kom jag på att vi kunde ringa vår vän och fotograf Åsa. Efter lite övertalning pga det plötsliga förslaget gick hon med på att vi kunde komma dit på en fika. Vi köpte även med oss lite fikabröd och blev sedan kvar långt in på natten. Det blev en oerhört trevlig kväll med mycket diskuterande och kikande på Åsas bilder.

ONSDAG 2004-07-07
Inne i stan på shoppingtur kollade vi bland annat in Myrornas begagnade kläder där jag hittade en rätt söt brudklänning som jag provade. På kvällen mötte vi upp vår kära gamla reskamrat LindaE samt en ganska ny bekantskap vid namn Rebecka på Mandus i gamla stan. Inne på Mandus blev två småtjejer som var där med sina mammor jättefascinerade av oss och när vi hälsade på dem visade det sig att de var drån Sidney i Australien. Så jag fick nu chansen att försöka förklara vad en transvestit är på engelska och det fick nog ganska bra. Efter Mandus gick vi vidare till Café opera där det inte var några problem att komma in. LindaE backade dock ur och åkte hem. Rebecka stannade lite längre på Mandus och pratade med en vän men anslöt till Café opera lite senare. Inga kändisar såg vi och inte kunde man sitta eftersom alla bord var reserverade förutom i en restaurang del med fina möbler men där fick man inte sitta om man inte åtminstone beställde en svindyr 33 cl dricka för 34 kronor. Ivanlig ordning blev det inne på dam toan som man konverserade lite med folk. Enda undantaget var när vi alla tre stod å pratade och det kom fram en kille som ville att vi skulle skämta med en kompis till honom. Som han ville att vi skulle gå fram och prata med, något som vi inte ställde upp på. Trots allt var det ju en ganska kul upplevelse att ha varit där.

TORSDAG 2004-07-08
Första resmålet denna dag var en större variant av Myrornas butik. Där hittade jag en jättefin festklänning som tyvärr var för liten. Blev till slut en grå kjol för en billig penning innan vi lämnade butiken. Lina (som för dagen valt att vara sitt manliga alter ego på grund av smärtan i foten) vet ju om mitt oerhörda intresse för sport. Därför svängde hon in vid kungliga tennishallen på vår väg hem innan kvällens ombyte. Där tog vi ett par bilder innan vi for vidare till Heron city där vi gick på bio och såg Spindelmannen 2. Därifrån tog vi oss sedan till ett annat köpcenter där jag hittade en butik med mycket snygga kläder. Köpte bland annat två snygga transvänliga tub toppar och byxor därtill. Den här kvällen blev det på nytt ett besök på ett vanligt hetero ställe namnet till trots. Schlagerbaren visade sig vara ett riktigt trevligt ställe med mycket bra musik (det var inte enbart schlager utan även en hel del 80- talsmusik.). Fotografen Åsa och en kompis till henne anslöt till oss strax innan tolvslaget. Efter att ha dansat en del blev det återigen intressanta besök på damtoaletten. Återigen var det tjejer som blev nyfikna på oss och inte minst en afrikansk tjej som tydligen aldrig hört talas om fenomenet transvestism. Hennes ögon såg ut som stora pingisbollar när hon hörde oss prata Verkade inte som hon riktigt kunde förstå att vi verkligen var killar trots att Lina försökte förklara. Å när jag bekräftade att även jag var kille kunde hon inte fatta hur jag kunde ha riktiga bröst som hon uttryckte det. Så jag fick visa att dom var var bluff, men uppenbart är ju att det ser ganska äkta ut. Åsas kompis skulle jobba nästa dag och gick hem tidigt men vi övriga avslutade i karaoke baren där vi lyssnade på de sista framträdandena. En kille som sett oss kom fram och la armarna om mig och Lina så att vi fick försöka hålla i perukerna för att de inte skulle trilla av. I garderoben mötte vi en kille som blev nyfiken på oss på samma positiva vis som tjejer brukar bli vilket var kul. Det märktes att den här killen inte hade några problem med det vi gjorde utan mest tyckte vi var häftiga vilket var kul eftersom de flesta killar har en slags distans å rädsla.

FREDAG 2004-07-09
Den här dagen tänkte vi shoppa lite i stan samt ta kort vid lite sevärdheter i Stockholm. Första anhalt blev Restaurang Prinzen. Denna gamla restaurang sägs ha varit ett ställe dit Lasse Maja ofta gick. Om huset fortfarande är det samma å ligger på samma plats är jag dock lite osäker på. Eftersom jag nu i princip var helt utan parfym blev det ett besök på NK där vi luktade oss runt bland dofterna. Å till slut hittade jag lite som jag ville ha. Trots att det såg ut att bli en mulen dag på morgonen så blev det riktigt fint väder när vi sedan plåtade oss framför slottet, Globen o lite båtar i hamnen. På kvällen hade vi bestämt oss för att gå på klubben Connection tillsammans med Susanna Li en annan trevlig bekantskap som jag inte tidigare träffat. Hon hade dock fått för sig att hon ville pröva att ta tunnelbanan från det område hon bor vilket Lina avrådde henne ifrån. På Connection var det bra musik men lite folk därför bestämde vi med Susanna Li att mötas upp på Tip Top istället. Det visade sig dock att hon fick lite kalla fötter efter det Lina sagt och trots allt gjorde hon nog klokt i att inte ta den tunnelbane linjen så sent en fredagskväll. På Tip top träffade vi Hildur som är en annan transvestit som vi pratade en stund med. Musiken var dock ingen höjdare på Tip top tyckte vi så vi åkte tillbaka till Connection. Stället var nu helt överfullt med folk å det fanns knappt en fri plätt på en meter som man kunde stå på så vi beslutade oss för att avsluta kvällen lite tidigt.

LÖRDAG 2004-07-10

åttonde dagen på raken för mig i ombytt skepnad. Tveksamt om jag har varit ombytt så lång tid på raken förut även om någon av mina utlandsresor säkert var sju dagar i rad. Denna dag var dock vigd åt att packa för hemresan. För att inte behöva stressa valde jag ett tåg sent på eftermiddagen. Susanna Li mötte upp oss som kille vid centralen vilket var trevligt särskilt med tanke på att hon inte kunde komma med kvällen innan. På tåget blev jag via platsbiljetten placerat på ett såkallat 4 manna säte så det blir en eller två personer öga mot öga. När jag klev på satt ett yngre par vid fönster sätena men ingen av dom reagerade alls på mig. De klev dock av ganska snart och ersattes av två killar varav den ena inte heller reagerade något på mig. Den killen klev snart av igen medan den andra som satt mitt emot mig kollade på mig en hel del. Det är helt omöjligt att säga om han kollade för att han tyckte jag såg ut som en snygg tjej eller om han kollade för att han var osäker på vad jag var. Han blev i alla fall sittandes på tåget till samma station som jag. Det kändes helt klart lite jobbigt att va iakttagen. Resan gick i alla fall bra och vid stationen väntade mina föräldrar på att skjutsa hem mig och ännu ett äventyr är till ända. Tiden går oerhört fort ju äldre man blir å det känns verkligen viktigt att ta vara på den.