lördag, september 27th, 2003

London, 27:e sepetember till den 4:e oktober
blank dagbok 2003-10-08 Så har man då återigen varit i London som tjej. Den här gången blev det en hel vecka tillsammans med samma tjejer som förra gången d.v.s. Lina, LindaE och Madde. Det blev en mycket lyckad vecka med mycket klubbliv. Regnet som annars är så signifikativt för London uteblev i princip helt, vilket gjorde resan ännu trevligare.
blank Lördag
Avresan var tidigt på morgonen och ingen av oss kände denna gång för att flyga ombytt (som tjejer). Allt släpande på resväskor brukar göra en ganska svettig och ofräsch så det kändes bättre att spara peruken. Jag har ju redan flugit två gånger ombytt och vet att det fungerar.
När vi vid 11 tiden anlände till vår lägenhet i London kände vi oss ganska trötta och valde därför att vila en stund. Därefter tog vi kontakt med Annica som också befann sig i London.
Vi mötte upp Annica och åt en bit mat på en Italiensk restaurang vid earls court.
På kvällen hade jag bjudit in En riktig tjejkompis Emma som studerar dans i London. Hon tog också med en kompis som hette Linda. Vi hade en trevlig kväll som var tänkt att avslutas på Way out club. Dessvärre hittade inte de äkta tjejerna fram då de åkte kommunalt in. Medans vi åkte med Annica i hennes hyrbil.
Way out var väl liksom förra året trevligt och denna gången pratade vi med lite fler personer. Det kändes dock att det varit en lång dag så någon riktig fart blev det väl aldrig men trevligt hade vi.Söndag Efter att ha sovit ganska länge gjorde vi oss i ordning för en liten sightseeing tur. Annica hade lovat att visa oss lite sevärdheter. Huvudmålet var dock Stonehenge, ett mytomspunnet ställe som jag alltid velat se i verkligheten. Egentligen är det väl bara några stenar på en åker som Madde uttryckte det men det är ju mystiken i det hela som fascinerar. Området var inhängnat och man fick betala inträde. För inträdet fick man dock en liten lur som gjorde det till en guidad tur på svenska.
Efter Stonehenge åkte vi vidare ut på den engelska landsbyggnaden på vägar med träd vajande över vilket gjorde att man fick en känsla av tunnlar.
Vi åkte igenom den lilla byn Castle comb som är bevarad i samma stil som på 1600-talet.
Slutmålet för resan var Bath och de romerska baden där. Tyvärr började det mörkna så vi valde att bara åka igenom staden bara för vidare färd tillbaka till London. Resan blev dock längre än vi räknat med då vi fastnade i bilköer på en 3 filig motorväg långt innan London.
Väl tillbaka i London valde vi att äta på samma restaurang som dagen innan. Därefter åkte vi en kort sväng till Philbeach hotel där Annica bodde och tog lite drinkar i den transvänliga baren. Sedan tog vi tunnelbanan tillbaka för en god natts sömn.Måndag
På Måndagen var vi så redo för lite shopping. Vi hade hittat en transbutik på nätet som hette Doreen fashion och som såg ut att ha lite bättre priser än Transformation, som vi besökte förra året. Doreen Fashion ligger dock i en förort i norra London som heter Walthamstow. Det tog därför en bra stund att ta sig dit med tunnelbanan.
Vi hittade i alla fall butiken där Madde hittade 2 klänningar och ett arsle som hon uttryckte det senare på kvällen till allas munterhet. Själv köpte jag väl minst av oss alla det fick räcka med en vadderad bakdel för mig. Istället stod jag och pratade lite med en sydafrikansk transa som kände igen mig från kvällen på Way out. Träffade också Engelska Della i sin manliga skepnad. Efter några timmar i butiken åkte vi tillbaka till lägenheten för att förbereda oss inför kvällens Lipstick party på Philbeach hotel. Måndag kvällarna där brukar samla massor av transor, vilket även var fallet denna kväll. Annica och min kompis Emma hade redan dykt upp när vi anlände. Det blev en mycket trevlig kväll med många trevliga samtal och nya bekantskaper i trevlig miljö. Trots at Lina först ville hem ganska tidigt, fick vi henne att ändra sig och det hann bli tidig morgon innan vi åter var hemma i lägenheten. Detta efter att en fartdåre till taxi chaufför kört oss hem.

Tisdag
Det var ganska trötta transor som crawlade sig ur sängarna vid middagstid. Men efter en lugn inledning på dagen blev det lite shopping på Oxford street. Hittade dock inget direkt jag ville ha men det är alltid kul att kika runt lite.
På kvällen hade Emma bjudit in oss till hennes dansskola Laban i Greenwich, där andra års elever stod för en dansteater föreställning. Något jag väl troligen aldrig skulle kollat på annars, men även om den första och andra delen kändes rätt intetsägande så var den tredje delen riktigt kul att se. Detta eftersom skådespelarna gjorde publiken delaktig och gjorde det med mycket humor. Kvällen avslutades på en nudelrestaurang med god och mycket mat för en liten penning. Sedan tog vi adjö av Emma och åkte den nya jubilee line med förar lösa tåg hemåt igen.

Onsdag
Lite morgonpiggare gav vi oss iväg till Piccadilly Circus och besök på världens största skivbutiker som ligger där. Personligen var jag på jakt efter en film ”just like a woman” som jag sett på tv ca 10 år tidigare. Alltså långt innan jag själv vågade ens tänka tanken på att man kan gå ut på gatorna som tjej. Jag mindes i alla fall denna film som den bästa och mest trovärdiga spelfilm som gjorts om transvestism (jag kan efter att ha sett den igen åter intyga att så var fallet, en film som verkligen rekommenderas). Jag köpte även filmen ”some like it hot”. En gammal Marilyn Monroe film som jag faktiskt inte sett och som var ganska underhållande. Även om den väl mer tillhör kategorin killar som klär ut sig i ett syfte och gör det roligt för publiken. För något med transvestism har det ju inte med att göra egentligen.
Därefter gick vi in i Soho där Lina och Linda ville kolla i några fetisch butiker. Något jag och Madde nog kunde klarat oss utan för i dom affärerna finns inte mycket intressant. Det blev dock en liten tur till på oxford street där vi hittade en väsk affär som sålde ut sina varor eftersom affären skulle upphöra. Jag hittade en jättefin handväska med fototryck av Marilyn Monroe som jag köpte.

Vi var tillbaka ganska tidigt i lägenheten för att piffa till oss inför kvällens stora begivenhet som var musikalen ”mama mia”. På väg till Prince Edward teatern upptäckte ett par nyfikna tonårsflickor oss. De överöste oss med frågor, tyvärr han vi inte prata så mycket eftersom vi hade bråttom till föreställningen. De båda flickorna följde oss dock hela vägen dit.
Musikalen var verkligen en höjdare på alla vis. Dels satt vi otroligt högt upp och dels var musikalen i sig väldigt bra. Platserna var dock ganska trånga så det var nog tur att jag inte tog min nya balklänning som jag först hade tänkt.. Stämningen var hög och Linda drog väl mest blickar till sig av oss eftersom on sjöng med och stampade takten med både händer och fötter. Det var första gången jag såg en musikal och jag undrade väl lite hur en handling skulle kunna läggas in bland alla kända Abba låtar. Det visade sig dock vara ett högst fungerande koncept och jag är ganska säker på att vi alla gick glada och nöjda ut efter föreställningen.
Hungriga som vi var letade vi efter matställen men beslutade oss snart för att leta vidare närmare House of drag som var nattens begivenhet. Vi hittade alla fall en Mc Donalds restaurang där personalen letade efter löständer som någon tappat och Milkshaken var så tjock att den nästan var tvungen att ätas med kniv o gaffel.
House of drag ligger nära Marble arch i lite finare kvarter. Själva klubben var verkligen fin och mysig. Ganska lagom med folk var det också. Denna gång fick vi se Della som tjej, det var ju henne vi träffade på Doreen fashion tidigare under veckan. Det lustiga med Della och tydligen även många andra Engelska transor är att de inte sminkar sig själva utan går till dyra dressing service företag och betalar dyra pengar varje gång de går ut. Visst blir det oerhört bra då men försvinner inte också en stor bit av det roliga med att vara transa när man inte sminkar sig själv och ser sina förbättringar? Vi träffade även Christine som var god vän till Della och en mycket trevlig person. Övriga på plats var bland annat Steffan som har hand om både Way out och den här klubben. Pandora de pledge var också där samt Julie en ff tjej som driver en dressing service som heter Budoir. Fick dock en känsla av att hon mer gillade transors pengar än transvestiter som fenomen, men man ska inte sticka under stolen med att hon var duktig på det hon gör. Christine och Della och ytterligare en transa jag inte minns namnet på ville att vi skulle åka med till Heaven därefter. Det gjorde vi men det visade sig vara dålig musik och rätt stökigt så vi blev inte långvariga. Vi fick tag i en svart taxi som skjutsade oss hem i en ruskig fart även denna gång. När vi stannat och klivit ur bilen frågade Chauffören mig om han inte fick bjuda ut mig nån kväll. Varpå jag förklarade att jag är hetero vilket många har jäkligt svårt att förstå. Därefter frågade han Lina som även hon avböjde.

Torsdag
Morgonen hoppade vi helt över denna dag och satsade istället på eftermiddagen då vi äntligen vaknat till. Vid 14 tiden tog vi en dubbeldäckare till Camden. Marknaden där var vi på även förra året och denna gång gick vi väl igenom den lite snabbare. Vi hittade dock en handlare som sålde bland annat den Marilyn Monroe handväska jag köpt tidigare i veckan. Dessutom hade han många olika varianter på den, för £5 billigare än jag köpt den på Oxford street.
På väg hem tog vi oss återigen en titt i Butiken Transformation men vi köpte inget eftersom butiken är galet dyr.
Innan vi åkte till Ted´s place inmundigade vi lite micromat och dryck.
Linda och Lina klädde sig mycket extremt medan jag själv valde en grå knäkort kjol och en svart top med en stor mun tryckt på. Eftersom vi var där förra året visste jag ju lite vad vi hade att vänta och hade därför ingen lust att klä upp mig speciellt. Madde lånade en brun peruk av Linda och tog en klänningen med lite spanskt snitt vilket passade henne jättebra.
Ted´s place är en ganska skum klubb som är mycket lurig att hitta till. Ligger i Fulham området bortom Earls Court. Eftersom Linda och Lina inte ville visa sig ute i verkligheten i sina något utmanande kreationer så tog vi en taxi. Taxi chauffören hittade inte stället men jag och Linda tyckte oss känna igen oss så vi klev av i ett ganska skumt område, som visade sig vara helt fel. Lina blev då lite grinig eftersom hon kanske inte kände sig alltför bekväm i sin utstyrsel i detta område. Vi fick dock tag i en ny taxi som hittade rätt. Väl på plats träffade vi en i fetisch kretsar mycket känd riktig kvinna som kallar sig Miss Silk (oerhört vacker för att vara 58 år får man ju säga. Som tur var träffade jag en trevlig och seriös transa som jag i skrivande stund inte kommer ihåg namnet på. Vi pratade hela kvällen medans diverse fetisch inriktade transor höll på med tvivelaktiga saker runt omkring oss. Ted´s place är ett mycket trångt litet ställe som fort blir helt täckt med rök vilket gör ögonen alldeles tårögda. Dessutom såldes knark på toaletten vilket kändes ytterst otrevligt. Även om knark säkerligen förekommer på de flesta ställen så var de alldeles för öppna med det här och de flesta transor på plats var nog mer fetisch transor än seriösa sådana. Ett plus för stället finns det ändå och det är musiken som spelas. Oftast 80-talsmusik och musik som verkligen går att dansa till men i den miljön har man knappast ens lust till att dansa. De andra verkade dock uppskatta detta ställe och jag hade väl inte direkt tråkigt heller eftersom jag hittade en seriös person att prata med.

Fredag
Så var Fredagen här och sista dagen i London. Jag va nu rätt sugen på att hinna med att plåta sig vid lite sevärdheter. Lina och jag ville först ut till Notting Hill där Julia Roberts filmen med samma namn spelades in. Klockan var säkerligen redan två även denna dag innan vi kom iväg. När vi klev av i Notting Hill hade vi ingen aning om var vi skulle gå men med lite hjälp från en söt tjej i en antikvitetsbutik så hittade vi dit. Vi strövade en bra bit på Portobello road som gatan heter där de spelade in filmen. Det var ett mycket fint område och några kort tog vi, dessvärre hittade vi aldrig bokhandeln eller den blå dörren som förekommer i filmen.
Vi började nu också bli rejält hungriga och hittade en busshållsplats och hoppade på en buss. Efter ett tag märkte vi dock att bussen gick åt fel håll se det blev till att hoppa av mitt ute i nowhere. Detta gjorde ju förståss att vi inte hann med så värst mycket sevärdheter till, men lite kort vid Big ben han vi i alla fall med innan mörkret lade sig över staden. Några turister fotograferade t om oss när vi stod där.
Tillbaka vid Pimlico som var vår närmaste tunnelbanestation beslutade vi oss för att äta på en Indisk restaurang alldeles i närheten. Jättegod mat var det men ganska dyrt även om kyparna verkade bli alldeles betagna i mig så att de glömde eller medvetet bjöd oss på det vi drack. Med på kvittot var det i alla fall inte och det var ju inte vi ledsna för.
Därefter var det slut på det roliga och städning av lägenheten var det som gällde.

Lördag
Hemresan var ganska odramatisk även om vi allihop flög något androgyna. Jag hade lite väl kvinnliga örhängen och dessutom mörklila nagellack men i övrigt killklädd. Lina hade en tjej jacka och Madde hade väl bara tjejkläder även om det var jeans och dessutom sina snyggt stylade naglar men med lite diskretare nagellack än mig.
Hemma i sverige öste regnet ner något vi för ovanlighetens skull sluppit helt undan i London.
Vi skjutsade Madde och Linda till centralstationen och åkte sedan hem till Lina där vi hivade i oss var sin pizza. Jag bytte därefter åter om till tjej vilket inte Lina gjorde . Sedan åkte vi till en biograf i s-holm och kikade på filmen Ondskan. En film som varmt kan rekommenderas.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en mycket givande resa och jag vill tacka mina medresenärer Lina som fixade det mesta innan och under resan samt Madde som ju tillhandahöll och fixade lägenheten vi bodde i. Därtill givetvis Linda som alltid är en glad o trevlig prick. Annika som skjutsade runt oss till Stonhenge mm vilket vi troligen inte fått uppleva utan hennes hjälp och trevliga sällskap. Det var dessutom oerhört trevligt att få återse Emma som jag inte hade träffat på ett tag.