Arkiv för 2003

Bakar pepparkakor med mamma


fredag, december 12th, 2003

blank dagbok 2003-12-14 Har idag förberett julen genom att baka pepparkakor tillsammans med min härliga mamma. Blev totalt 170 st så nu kan man smaska ett tag.
Känns lite kul att man har möjligheten att göra en sån här sak som Lindali tillsammans med sin mor, det är nog få transvestiter förunnat.

Blir fotat av proffsfotograf


onsdag, december 10th, 2003

blank dagbok 2003-12-10 Blev en tur till transcafet i gbg igår. Fotografen Åsa Petré var där och tog lite bilder för sin utställning så man får väl se om man kommer med. Hur dom korten blev har jag dock inte sett än men sätter väl in några som Annica tog på mig så länge.
Trevlig kväll alla fall med lite nya ansikten.

Köper peruker


fredag, december 5th, 2003

blank dagbok 2003-12-05 Lindali har idag införskaffat sig två nya frisyrer. Den ena av dem är den sedan länge beprövade röda eftersom min gamla börjar bli lite sliten. Men det blev också en helt ny lång sak som jag tyckte verkade passa mig bra(se bilden). Hade annars riktat in mig på en kort variant men denna kändes mera som mig även om den andra var rätt ok också.
Som Vanligt fick jag ett otroligt trevligt bemötande av Erja på Carl M Lundh.

Transträff hos Lizzie


tisdag, november 18th, 2003

En trevlig helg är till ända och en ny arbetsvecka har börjat.
I Lördags hade vi en liten mini transträff hos Lizzie totalt var vi väl 7 tvs och 4 riktiga tjejer. Hade bjudit hit Lina och LindaE så de fick se småstadsidyllens transande lite grand.
Hos Lizzie fick vi god mat och trevliga diskussioner med goa vänner.
Kvällen avslutades på Brasseriet i skövde och det blev en mycket lyckad kväll.
Lina och LindaE skulle ju sova över hos mig den här gången vilket kändes lite spännande eftersom det var första gången som någon mer ombytt transa än jag själv gick in i trapp uppgången här.
Linda var rätt rund under fötterna och ramlade rätt in i en grannes dörr och jag blev verkligen skitnervös att någon kollade i nyckelhålen för fröken Linda är ju inte den mest diskret klädda direkt heller ”skratt” men men egentligen är det ju skit samma om någon såg oss.
Kul i alla fall att få bjuda hem mina väninnor för en gångs skull har ju snyltat en del på dem :-)


London 27 sept – 4 oktopber


lördag, september 27th, 2003

London, 27:e sepetember till den 4:e oktober
blank dagbok 2003-10-08 Så har man då återigen varit i London som tjej. Den här gången blev det en hel vecka tillsammans med samma tjejer som förra gången d.v.s. Lina, LindaE och Madde. Det blev en mycket lyckad vecka med mycket klubbliv. Regnet som annars är så signifikativt för London uteblev i princip helt, vilket gjorde resan ännu trevligare.
blank Lördag
Avresan var tidigt på morgonen och ingen av oss kände denna gång för att flyga ombytt (som tjejer). Allt släpande på resväskor brukar göra en ganska svettig och ofräsch så det kändes bättre att spara peruken. Jag har ju redan flugit två gånger ombytt och vet att det fungerar.
När vi vid 11 tiden anlände till vår lägenhet i London kände vi oss ganska trötta och valde därför att vila en stund. Därefter tog vi kontakt med Annica som också befann sig i London.
Vi mötte upp Annica och åt en bit mat på en Italiensk restaurang vid earls court.
På kvällen hade jag bjudit in En riktig tjejkompis Emma som studerar dans i London. Hon tog också med en kompis som hette Linda. Vi hade en trevlig kväll som var tänkt att avslutas på Way out club. Dessvärre hittade inte de äkta tjejerna fram då de åkte kommunalt in. Medans vi åkte med Annica i hennes hyrbil.
Way out var väl liksom förra året trevligt och denna gången pratade vi med lite fler personer. Det kändes dock att det varit en lång dag så någon riktig fart blev det väl aldrig men trevligt hade vi.Söndag Efter att ha sovit ganska länge gjorde vi oss i ordning för en liten sightseeing tur. Annica hade lovat att visa oss lite sevärdheter. Huvudmålet var dock Stonehenge, ett mytomspunnet ställe som jag alltid velat se i verkligheten. Egentligen är det väl bara några stenar på en åker som Madde uttryckte det men det är ju mystiken i det hela som fascinerar. Området var inhängnat och man fick betala inträde. För inträdet fick man dock en liten lur som gjorde det till en guidad tur på svenska.
Efter Stonehenge åkte vi vidare ut på den engelska landsbyggnaden på vägar med träd vajande över vilket gjorde att man fick en känsla av tunnlar.
Vi åkte igenom den lilla byn Castle comb som är bevarad i samma stil som på 1600-talet.
Slutmålet för resan var Bath och de romerska baden där. Tyvärr började det mörkna så vi valde att bara åka igenom staden bara för vidare färd tillbaka till London. Resan blev dock längre än vi räknat med då vi fastnade i bilköer på en 3 filig motorväg långt innan London.
Väl tillbaka i London valde vi att äta på samma restaurang som dagen innan. Därefter åkte vi en kort sväng till Philbeach hotel där Annica bodde och tog lite drinkar i den transvänliga baren. Sedan tog vi tunnelbanan tillbaka för en god natts sömn.Måndag
På Måndagen var vi så redo för lite shopping. Vi hade hittat en transbutik på nätet som hette Doreen fashion och som såg ut att ha lite bättre priser än Transformation, som vi besökte förra året. Doreen Fashion ligger dock i en förort i norra London som heter Walthamstow. Det tog därför en bra stund att ta sig dit med tunnelbanan.
Vi hittade i alla fall butiken där Madde hittade 2 klänningar och ett arsle som hon uttryckte det senare på kvällen till allas munterhet. Själv köpte jag väl minst av oss alla det fick räcka med en vadderad bakdel för mig. Istället stod jag och pratade lite med en sydafrikansk transa som kände igen mig från kvällen på Way out. Träffade också Engelska Della i sin manliga skepnad. Efter några timmar i butiken åkte vi tillbaka till lägenheten för att förbereda oss inför kvällens Lipstick party på Philbeach hotel. Måndag kvällarna där brukar samla massor av transor, vilket även var fallet denna kväll. Annica och min kompis Emma hade redan dykt upp när vi anlände. Det blev en mycket trevlig kväll med många trevliga samtal och nya bekantskaper i trevlig miljö. Trots at Lina först ville hem ganska tidigt, fick vi henne att ändra sig och det hann bli tidig morgon innan vi åter var hemma i lägenheten. Detta efter att en fartdåre till taxi chaufför kört oss hem.

Tisdag
Det var ganska trötta transor som crawlade sig ur sängarna vid middagstid. Men efter en lugn inledning på dagen blev det lite shopping på Oxford street. Hittade dock inget direkt jag ville ha men det är alltid kul att kika runt lite.
På kvällen hade Emma bjudit in oss till hennes dansskola Laban i Greenwich, där andra års elever stod för en dansteater föreställning. Något jag väl troligen aldrig skulle kollat på annars, men även om den första och andra delen kändes rätt intetsägande så var den tredje delen riktigt kul att se. Detta eftersom skådespelarna gjorde publiken delaktig och gjorde det med mycket humor. Kvällen avslutades på en nudelrestaurang med god och mycket mat för en liten penning. Sedan tog vi adjö av Emma och åkte den nya jubilee line med förar lösa tåg hemåt igen.

Onsdag
Lite morgonpiggare gav vi oss iväg till Piccadilly Circus och besök på världens största skivbutiker som ligger där. Personligen var jag på jakt efter en film ”just like a woman” som jag sett på tv ca 10 år tidigare. Alltså långt innan jag själv vågade ens tänka tanken på att man kan gå ut på gatorna som tjej. Jag mindes i alla fall denna film som den bästa och mest trovärdiga spelfilm som gjorts om transvestism (jag kan efter att ha sett den igen åter intyga att så var fallet, en film som verkligen rekommenderas). Jag köpte även filmen ”some like it hot”. En gammal Marilyn Monroe film som jag faktiskt inte sett och som var ganska underhållande. Även om den väl mer tillhör kategorin killar som klär ut sig i ett syfte och gör det roligt för publiken. För något med transvestism har det ju inte med att göra egentligen.
Därefter gick vi in i Soho där Lina och Linda ville kolla i några fetisch butiker. Något jag och Madde nog kunde klarat oss utan för i dom affärerna finns inte mycket intressant. Det blev dock en liten tur till på oxford street där vi hittade en väsk affär som sålde ut sina varor eftersom affären skulle upphöra. Jag hittade en jättefin handväska med fototryck av Marilyn Monroe som jag köpte.

Vi var tillbaka ganska tidigt i lägenheten för att piffa till oss inför kvällens stora begivenhet som var musikalen ”mama mia”. På väg till Prince Edward teatern upptäckte ett par nyfikna tonårsflickor oss. De överöste oss med frågor, tyvärr han vi inte prata så mycket eftersom vi hade bråttom till föreställningen. De båda flickorna följde oss dock hela vägen dit.
Musikalen var verkligen en höjdare på alla vis. Dels satt vi otroligt högt upp och dels var musikalen i sig väldigt bra. Platserna var dock ganska trånga så det var nog tur att jag inte tog min nya balklänning som jag först hade tänkt.. Stämningen var hög och Linda drog väl mest blickar till sig av oss eftersom on sjöng med och stampade takten med både händer och fötter. Det var första gången jag såg en musikal och jag undrade väl lite hur en handling skulle kunna läggas in bland alla kända Abba låtar. Det visade sig dock vara ett högst fungerande koncept och jag är ganska säker på att vi alla gick glada och nöjda ut efter föreställningen.
Hungriga som vi var letade vi efter matställen men beslutade oss snart för att leta vidare närmare House of drag som var nattens begivenhet. Vi hittade alla fall en Mc Donalds restaurang där personalen letade efter löständer som någon tappat och Milkshaken var så tjock att den nästan var tvungen att ätas med kniv o gaffel.
House of drag ligger nära Marble arch i lite finare kvarter. Själva klubben var verkligen fin och mysig. Ganska lagom med folk var det också. Denna gång fick vi se Della som tjej, det var ju henne vi träffade på Doreen fashion tidigare under veckan. Det lustiga med Della och tydligen även många andra Engelska transor är att de inte sminkar sig själva utan går till dyra dressing service företag och betalar dyra pengar varje gång de går ut. Visst blir det oerhört bra då men försvinner inte också en stor bit av det roliga med att vara transa när man inte sminkar sig själv och ser sina förbättringar? Vi träffade även Christine som var god vän till Della och en mycket trevlig person. Övriga på plats var bland annat Steffan som har hand om både Way out och den här klubben. Pandora de pledge var också där samt Julie en ff tjej som driver en dressing service som heter Budoir. Fick dock en känsla av att hon mer gillade transors pengar än transvestiter som fenomen, men man ska inte sticka under stolen med att hon var duktig på det hon gör. Christine och Della och ytterligare en transa jag inte minns namnet på ville att vi skulle åka med till Heaven därefter. Det gjorde vi men det visade sig vara dålig musik och rätt stökigt så vi blev inte långvariga. Vi fick tag i en svart taxi som skjutsade oss hem i en ruskig fart även denna gång. När vi stannat och klivit ur bilen frågade Chauffören mig om han inte fick bjuda ut mig nån kväll. Varpå jag förklarade att jag är hetero vilket många har jäkligt svårt att förstå. Därefter frågade han Lina som även hon avböjde.

Torsdag
Morgonen hoppade vi helt över denna dag och satsade istället på eftermiddagen då vi äntligen vaknat till. Vid 14 tiden tog vi en dubbeldäckare till Camden. Marknaden där var vi på även förra året och denna gång gick vi väl igenom den lite snabbare. Vi hittade dock en handlare som sålde bland annat den Marilyn Monroe handväska jag köpt tidigare i veckan. Dessutom hade han många olika varianter på den, för £5 billigare än jag köpt den på Oxford street.
På väg hem tog vi oss återigen en titt i Butiken Transformation men vi köpte inget eftersom butiken är galet dyr.
Innan vi åkte till Ted´s place inmundigade vi lite micromat och dryck.
Linda och Lina klädde sig mycket extremt medan jag själv valde en grå knäkort kjol och en svart top med en stor mun tryckt på. Eftersom vi var där förra året visste jag ju lite vad vi hade att vänta och hade därför ingen lust att klä upp mig speciellt. Madde lånade en brun peruk av Linda och tog en klänningen med lite spanskt snitt vilket passade henne jättebra.
Ted´s place är en ganska skum klubb som är mycket lurig att hitta till. Ligger i Fulham området bortom Earls Court. Eftersom Linda och Lina inte ville visa sig ute i verkligheten i sina något utmanande kreationer så tog vi en taxi. Taxi chauffören hittade inte stället men jag och Linda tyckte oss känna igen oss så vi klev av i ett ganska skumt område, som visade sig vara helt fel. Lina blev då lite grinig eftersom hon kanske inte kände sig alltför bekväm i sin utstyrsel i detta område. Vi fick dock tag i en ny taxi som hittade rätt. Väl på plats träffade vi en i fetisch kretsar mycket känd riktig kvinna som kallar sig Miss Silk (oerhört vacker för att vara 58 år får man ju säga. Som tur var träffade jag en trevlig och seriös transa som jag i skrivande stund inte kommer ihåg namnet på. Vi pratade hela kvällen medans diverse fetisch inriktade transor höll på med tvivelaktiga saker runt omkring oss. Ted´s place är ett mycket trångt litet ställe som fort blir helt täckt med rök vilket gör ögonen alldeles tårögda. Dessutom såldes knark på toaletten vilket kändes ytterst otrevligt. Även om knark säkerligen förekommer på de flesta ställen så var de alldeles för öppna med det här och de flesta transor på plats var nog mer fetisch transor än seriösa sådana. Ett plus för stället finns det ändå och det är musiken som spelas. Oftast 80-talsmusik och musik som verkligen går att dansa till men i den miljön har man knappast ens lust till att dansa. De andra verkade dock uppskatta detta ställe och jag hade väl inte direkt tråkigt heller eftersom jag hittade en seriös person att prata med.

Fredag
Så var Fredagen här och sista dagen i London. Jag va nu rätt sugen på att hinna med att plåta sig vid lite sevärdheter. Lina och jag ville först ut till Notting Hill där Julia Roberts filmen med samma namn spelades in. Klockan var säkerligen redan två även denna dag innan vi kom iväg. När vi klev av i Notting Hill hade vi ingen aning om var vi skulle gå men med lite hjälp från en söt tjej i en antikvitetsbutik så hittade vi dit. Vi strövade en bra bit på Portobello road som gatan heter där de spelade in filmen. Det var ett mycket fint område och några kort tog vi, dessvärre hittade vi aldrig bokhandeln eller den blå dörren som förekommer i filmen.
Vi började nu också bli rejält hungriga och hittade en busshållsplats och hoppade på en buss. Efter ett tag märkte vi dock att bussen gick åt fel håll se det blev till att hoppa av mitt ute i nowhere. Detta gjorde ju förståss att vi inte hann med så värst mycket sevärdheter till, men lite kort vid Big ben han vi i alla fall med innan mörkret lade sig över staden. Några turister fotograferade t om oss när vi stod där.
Tillbaka vid Pimlico som var vår närmaste tunnelbanestation beslutade vi oss för att äta på en Indisk restaurang alldeles i närheten. Jättegod mat var det men ganska dyrt även om kyparna verkade bli alldeles betagna i mig så att de glömde eller medvetet bjöd oss på det vi drack. Med på kvittot var det i alla fall inte och det var ju inte vi ledsna för.
Därefter var det slut på det roliga och städning av lägenheten var det som gällde.

Lördag
Hemresan var ganska odramatisk även om vi allihop flög något androgyna. Jag hade lite väl kvinnliga örhängen och dessutom mörklila nagellack men i övrigt killklädd. Lina hade en tjej jacka och Madde hade väl bara tjejkläder även om det var jeans och dessutom sina snyggt stylade naglar men med lite diskretare nagellack än mig.
Hemma i sverige öste regnet ner något vi för ovanlighetens skull sluppit helt undan i London.
Vi skjutsade Madde och Linda till centralstationen och åkte sedan hem till Lina där vi hivade i oss var sin pizza. Jag bytte därefter åter om till tjej vilket inte Lina gjorde . Sedan åkte vi till en biograf i s-holm och kikade på filmen Ondskan. En film som varmt kan rekommenderas.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en mycket givande resa och jag vill tacka mina medresenärer Lina som fixade det mesta innan och under resan samt Madde som ju tillhandahöll och fixade lägenheten vi bodde i. Därtill givetvis Linda som alltid är en glad o trevlig prick. Annika som skjutsade runt oss till Stonhenge mm vilket vi troligen inte fått uppleva utan hennes hjälp och trevliga sällskap. Det var dessutom oerhört trevligt att få återse Emma som jag inte hade träffat på ett tag.


Tar hål i öronen


söndag, juli 6th, 2003

dagbok 2003-07-06 En del har hänt sedan sist det är nu redan 2 veckor sedan jag berättade även för min andra riktigt goda vän. Även detta gick bra och det känns nu ganska lättande att alla riktigt nära vet om vad jag pysslar med. Jag är dock osäker på om den här kompisen kan tänka sig att se mig som Lindali annat än på kort, men det spelar inte så stor roll vilket. Nu behöver jag ju inte panik rensa om han ska komma hit.
I fredags var det så dags för ett annat stort ögonblick i mitt transande. Tog nämligen hål i båda öronen något som jag länge velat som tjej men som inte alls är min stil som kille så det återstår väl att se hur reaktionerna blir. Trots att det finns många killar med hål i öronen brukar ju detta vara av en lite tuffare typ än vad jag är så lite orolig är man allt. Som kille känner jag mig inte riktigt hemma med det men man kanske vänjer sig hoppas omgivningen gör detsamma.

Lindali krockar med rådjur


lördag, juni 21st, 2003

dagbok 2003-06-21 Ännu hånar oturen mig. Efter en oerhört trevlig midsommar min första som tjej åker jag hem med en liten oro att kanske åka i en poliskontroll vilket skulle kännts lite pinsamt tjejklädd. Men vad händer jo upp på vägen kommer ett rådjur och utan en chans att hinna bromsa skickar jag mitt andra rådjur med bara några månaders mellanrum till de sälla jaktmarkerna. Bilen tog dock mer skada denna gång :-(
Efter mig stannade två killar som hjälpte mig leta efter rådjuret men ingen kommentar om min klädsel trots att jag inte gjorde något för att dölja rösten. Jaja jag är van vid otur så det är väl bara att konstatera att det har skett och det blev som det blev inget att gråta över man kan ju inte backa tiden och jag hade ju ändå inte hunnit stanna.

Köper Tjejglasögon i Borås


söndag, juni 1st, 2003

dagbok 2003-06-01 Ännu en trevlig helg är till ända. Det började på fredagen då jag åkte för att hämta mina glasögon som var färdiga. Jag fick 3 par för priset av ett vilket gjorde det värt att åka till Borås. Ett par killglasögon i unisex modell samt ett par silouette tjejglasögon samt ett par unisex solglasögon. Det blev även lite strövande på knalleland med Moas manliga alter ego och den sammes två döttrar.
På lördagen åkte jag till min kompis som känner till Lindali sidan. Vi käkade ute strövade på stan och lyssnade lite smått på Da Buzz som spelade på en scen. På kvällen mötte vi upp Emma en jättetrevlig tjej som jag lärt känna via Sylvia. Hon kunde dock inte vara med så länge men vi han med en timme på en pub och sedan ytterligare en timmes dansande på ett vanligt uteställe. När Emma hade gått dansade vi vidare till strax innan stängningsdags. Musiken var suverän 80-tals musik hela kvällen precis som det ska va. Precis tvärtemot förra gången jag och kompisen var ute då vi knappt kunde dansa för att det bara var tjötmusik dvs rap.
Avslutade med att provsmaka en blåbärs milkshake på en inte alltför obekant hamburgerkedja.
Börjar allt mer tycka att vanliga heteroställen är de roligaste att gå på kändes helt underbart att se hur bra man passerar.

porträttmålad i Göteborg


lördag, april 19th, 2003

blank dagbok 2002-04-19 En rivstart på påskfirandet blev det då Ingela ville hitta på något och vi beslutade oss för att åka till GBG. Det blev utgång på Gretas där vi träffade 2 väldigt trevliga människor som vi festade loss med.
På långfredagen åkte Ingela hem till familjen men själv stannade jag kvar och strövade omkring i affärerna på Nordstan. Plötsligt fick jag se en porträtt målare han verkade duktig så jag tänkte varför inte och resultatet ser ni här bredvid.

Spelar tennis som tjej


fredag, mars 28th, 2003

blank dagbok 2003-03-28 En helt otrolig dag när jag äntligen förverkligade en av mina allra största transdrömmar. Den att spela tennis som tjej iförd tennisklänning och allt. En av mina allra bästa vänner en ”vanlig” killkompis (för övrigt den enda kompisen som vet om mitt transande) ställde upp som motståndare. Förutom att det känns helt otroligt att en sk ”vanlig” kompis ställer upp så var det ju bra spelmässigt också eftersom vi är jämnbra. Min lilla fantasi som tog fart för ca 1 1/2 år sedan när jag första gången vågade mig ut som tjej inkluderade också bra spel med bra tempo i bollarna, vilket det blev.
Det här var om inte det bästa jag gjort som tjej så näst intill, kändes verkligen superhärligt.
Skulle va kul att veta vad killarna på banan intill tänkte särskilt som vi började ta kort helt plötsligt. Kanske trodde de jag var en lovande tjejspelare hi hi.