Arkiv för oktober, 2002

Passkontroller & poliser.


torsdag, oktober 31st, 2002

Resan tog sin början, sminkade och fina åkte vi mot Västerås flygplats. Madde ville dock inte åka ombytt utan åkte som kille.
Innan vi kom ut ur Stockholm hann vi med ett besök på ett köpcentrum.
På flygplatsen hittade vi snabbt Lindas manliga alter ego.
Vid passkontrollen gick jag först och visade upp mitt fina pass varpå kvinnan bakom disken kollade förvånat och undrande om jag givit henne rätt pass, innan det gick upp för henne att det var vi som ringt och förvarnat att vi skulle komma som tjejer. Vi fick sedan följa med en polis bakom till ett rum. Han verkade inte veta riktigt hur han skulle hantera situationen så jag föreslog att vi skulle ta av peruken vilket han tyckte var en bra idé. Dock tyckte han inte jag var mig lik ändå men skrattade lite och släppte iväg oss.
På flygplanet reagerade ingen märkbart och vid passkontrollen i England kollade dom inte ens i passet.
Bagaget kom fort och sedan blev det tågresa in mot London.
Lägenheten vi skulle bo i hittade vi snart och som tur var fanns det även lite mat där i form av rostbröd och marmelad. Lägenheten var rena lyxen det fanns allt.
Madde och Linda svidade om till kvinnor medans jag och Lina glupskt åt rostade bröd. Därefter tog vi en tunnelbana till Philbeach hotel.
Klockan var då så mycket att deras restaurang stängt för kvällen, vi gick därför därifrån för att söka upp något lämpligt matställe. Det mesta var stängt så det blev till slut en inte alltför obekant hamburgerkedja som svarade för käket.
På stan var det ganska många halloween firande personer men vi fick alla fall en del uppskattande kommentarer. Inne på hamburger restaurangen pratade jag med en tjej som öste beröm över oss och pussade mig på båda kinderna innan hon gick.
När vi ätit upp tog vi en taxi till Ted´s place som var en klubb för transpersoner, själva klubben var dock väldigt dold men vi hittade den och blev väl mottagna. Själva klubben var en ganska trång lokal nere i en slags källare men ganska mysig och bra stämning.
Åtminstone två prostituerade she males var där vilket givetvis gjorde att det även drog dit killar som gillar sånt, vilket man tydligt kunde märka på vissa personers blickar. Det värsta med sådana personer är att de tror att alla är intresserade av killar tack vare det. Trots detta blev jag sittandes och pratade med en mycket trevlig kille som inte alls taffsade eller var otrevlig utan kunde föra en seriös diskussion och då kändes det t om bra att få komplimanger från en kille. När vi skulle gå därifrån och kom utanför dörren dök plötsligt en jättestor neger kille upp och erbjöd oss gratis skjuts tillbaka. Med viss tvekan vågade vi till slut anta erbjudandet och det visade sig vara en reko kille. Då han upptäckte att vi bodde i ett fint område ville han gärna komma med upp och titta på lägenheten, vilket vi också efter viss tvekan gick med på. Efter ett par glas coca cola luffsade han sedan snällt ut.


London resa.


onsdag, oktober 30th, 2002

Dags för ett nytt storslaget äventyr, tillsammans med Lina, Linda och Madeleine skulle jag åka till London.
Som vanligt ville jag gärna åka ombytt från lägenheten. Buss eller egen bil för att ta mig till tåget mot Stockholm, kändes inte som några bra alternativ. Jag frågade därför min ömma moder om hon ville skjutsa mig. Det ville hon och snäll som hon är tog hon ledigt bara för detta. På Tisdagskvällen kom hon för att hämta min färdigpackade resväska, då detta underlättade för mig när jag skulle ta mig ut från min lägenhet på torsdagen.
Vågad som jag numera är promenerade jag ut fullt ombytt mitt på dagen för att ta mig till vår bestämda mötesplats ett par hundra meter från mitt hem. Allt gick bra mötte ingen i trappan denna gång heller. Min mor var väldigt nervös men allt gick bra och jag hoppade på X2000 tåget mot stockholm.På tåget hade jag sittplats bredvid en söt tjej tyvärr lyssnade hon på freestyle nästan hela vägen så det var först när vi nästan var framme som vi började prata. Jag hann därför inte förklara särskilt mycket om fenomenet transvestism.
I stockholm mötte Jenny upp men i sin manliga gestalt. Det var en ny bekantskap som jag tog en fika med innan Lina kom för att hämta upp mig. Efter lite letande på stationen lyckades vi även hitta Madde och därmed begav vi oss till Linas lägenhet. Madde och Lina som inte var ombytta gjorde sig iordning och 3 tjejer begav sig in till staden. Målet den här kvällen var ett transcafé hos RFSL. Vi var dock väldigt sena så det blev en kväll i baren på Tip Top istället. Åkte hem ganska tidigt för att förbereda oss för morgondagens resa.


Peruk provning.


lördag, oktober 12th, 2002

Det var en lite annorlunda känsla att öppna dörren för kompisen som tjej men ändå inte alls så pinsamt som jag hade befarat. Tyckte att kompisen reagerade lugnt också och ingen antydan till skratt ens.
Vi umgicks i princip som vi brukar förutom att jag fick honom att prova en peruk.
En person mindre att smyga för och det känns ju bra.


Mr. X, igen.


fredag, oktober 11th, 2002

Åkte för att hälsa på Mr X. Tog med mig lite nya kort som jag fått i veckan och visade. Vi dikuterade bland annat när vi kunde tänkas våga oss ut och var, när jag är ombytt då.
Jag föreslog att han skulle få träffa Lindali i enskild miljö först för att vi båda skulle vänja oss vid det hela känns ju lite konstigt att visa sig så för sin vän och givetvis ännu konstigare för honom.
Vi kom överens om att träffas hemma hos mig dagen därpå.


Mr. X


söndag, oktober 6th, 2002

Så var det då dags, jag kände mig redo att berätta för en av mina allra bästa vänner låt oss kalla honom Mr. X.
Det var söndag och jag hade bestämt mig för att jag trodde det skulle gå bra att berätta för den här kompisen. Delvis eftersom han noterat att jag rakat benen och så och inte reagerat negativt på det bara lite förvånat. Den här kompisen kan jag dessutom prata om det mesta med och jag hade ingen anledning att tro att han skulle vara taskig att sprida det vidare även om han skulle visa sig vara ogillande.
Jag har nu kommit fram till att bästa sättet att berätta är att man har bilder till hands att visa så personen man berättar för får ett seriöst intryck. Sedan gäller det att informera och om man är med i Fpe-s som jag är, så är det ju bra att kunna säga att det finns en förening med många medlemmar. I samma veva kan man ju dela ut en broschyr från föreningen till personen ifråga.
När Mr X kom snackade vi om lite allt möjligt först och jag kände mig väldigt nervös och det tog ett litet tag innan jag öppnade munnen och sa
- Skulle du kunna bevara en hemlighet som du inte får berätta för någon?. Mer en bra öppningsreplik än en fråga då svaret ju troligen blir ja. Sedan tog jag med honom till datorn där jag hade en bild på mig som tjej som skrivbordsbild. Jag frågade honom om han såg vem det var vilket han inte gjorde (han sa senare att han trodde det var min tjej och att han trodde att det var det jag skulle berätta).
- Det är jag sa jag.
-Va, ja det kanske det är sa kompisen och studerade noga kortet utan att riktigt fatta att det var jag. Därefter berättade jag att jag varit ute en hel del som tjej och att jag är transvestit.
Jag berättade och visade bilder och han frågade lite emellanåt.
Det kändes bra att höra honom säga att det inte hade någon betydelse för vår vänskap och att han tyckte det var bra att jag berättade.
Som så många andra i samhället som inte kommit i kontakt med transvärlden var en transvestit för honom en homosexuell kille med fjolligt beteende. Fast nu fick han ju lära sig något nytt och han verkade ta det på ett bra sätt. Verkade t.o.m som han kunde tänka sig att hänga med ut när jag är ombytt.