Arkiv för september, 2002

Shopping i J.


lördag, september 28th, 2002

På kvällen innan ringde en kompis från RFSL som ville ha hjälp att handla tjejkläder. Han ville jag skulle hänga med och hjälpa till för han ville agera drag queen på en fest. Han ville dock inte spöka ut sig som drag queens ofta gör utan försöka så seriöst som möjligt.
Jag kände mig lite tveksam först eftersom jag kände mig lite mätt efter den dagens utflykt. Men han skulle bjuda på käk så okej då tänkte jag.
På morgonen upptäckte jag att jag hade allt smink i kassar i garaget så det blev till att traska ner dit för att fixa iordning sig.
Därifrån gick jag sedan till en bestämd mötesplats och vi for iväg mot staden J. Där kollade vi först i en second hand affär men hittade inget. Hungriga som vargar entrade vi strax därpå en kina restaurang.
Mätta och belåtna fortsatte vi sedan till lite vanliga butiker.
Vi hittade ett par skor som jag fick köpa åt honom på vinst och förlust eftersom han inte vågade prova. Det visade sig dock att det fungerade även om de kanske var lite i minsta laget. Sedan blev det lite klädköp. Varje gång han började kolla efter något frågade han som ett slags nervöst ticks – Vad har du för storlek ?. Vi hittade alla fall några plagg som han köpte utan att prova och i varierande storlek men det mesta visade sig sedan passa.
Sedan letade vi vidare och jag hittade en jättefin tröja som jag kände mig tvungen att prova och sedan köpa.
I samma butik som jag hittade tröjan kom en underbart stilfull tjej in. En sån där tjej som man ser och tänker wow, en sån tjej skulle jag kunna tänka mig att bli tillsammans med. Samtidigt som man också får den underliga känslan av att jag skulle vilja vara henne just där. Lite underligt men snygg var hon alla fall och väldigt feminint och snyggt klädd. Hon bar en jättesnygg grå tweed kjol som nådde strax under knät på henne.
Sedan bar det av hemmåt igen i eftermiddagens solsken. Jag blev avsläppt en bit ifrån min hemvist och promenerade ca 100 meter. Förstya tanken var att byta om i garaget men det var gott om folk ute vid ett hus mitt emot, så det kändes bättre att bara gå direkt upp.
Även denna gång lyckades jag ta mig upp utan att möta någon och ännu ett lyckat äventyr var till ända.


Gbg: Reloaded.


fredag, september 27th, 2002

Var väldigt sugen på att gå ut i Göteborg igen och hade även ett litet spännande projekt, som jag ville ta reda på möjligheterna med.
Kände mig farligt modig och beslutade mig för att skippa alla omständigheter som vanligtvis föregår en utflykt som tjej. Jag gjorde mig därför helt iordning uppe i min lägenhet. Klädde upp mig i min plommonlila dräkt och högklackade boats. Stegade sedan helt kallt ut ur lägenheten, vidare till garaget och körde sedan iväg till tåget.
Detta var ungefär klockan 12 på dagen. Hade inte med mig några ombytes möjligheter alls.
På tåget var det lugnt ingen som sa något alla fall. När jag klev av tåget åkte jag vidare med spårvagn till en adress jag misstänkte var gammal men hade ingen annan. Adressen stämde inte alls så jag fick åka tillbaka och shoppa lite istället. Försökte även ringa alla jag känner där men ingen kunde komma ens för att ta en fika. Tyvärr något man väl får räkna med när man ger sig iväg på vinst eller förlust sådär. I vilket fall som helst blev det ju inget klubbliv den här helgen så jag åkte hem igen ganska tidigt. Innan jag åkte var jag dock inne i en affär och köpte ett par snygga dambyxor som jag givetvis provade i butiken först. De satt perfekt men var lite för långa men det gjorde inget för jag har ju mamma som kan sy upp sånt.
De enda som på hela tiden tycktes reagera var två ganska unga invandrar killar som skrattade rätt föraktfullt. Troligen hörde de när jag pratade i mobilen.

När jag kom hem var det redan mörkt vilket kändes lite tryggare men klockan var ännu inte så mycket. Alla parkeringar var upptagna även denna gång men nu hade jag med mig garage nyckeln och beslutade mig för att köra in bilen som vanligt. Inte en människa syntes till och det gick även bra i trappuppgången. För varje gång kommer jag ju dock närmare ett möte med någon just där. Detta är något som jag egntligen inte känner mig alls förberedd på eller vet hur jag ska hantera koncekvenserna av om någon mot förmodan skulle känna igen mig.


Trångt Gbg.


lördag, september 21st, 2002

På Lördags morgonen åt vi frukost och jag passade på att ringa till min sedan länge goda vän Cicci (cicci var ju den första person från min såkallade ”normala” bekantskapskrets som jag berättade om detta för). Hon hade ingenting för sig och ville träffas även fast jag talade om att jag bara hade tjejkläder med mig.
Jag mötte upp henne inne i stan och vi flanerade runt bland butikerna. Därefter gick vi på kina restaurang och hade allmänmt trevligt. Cicci var väldigt cool med det hela kanske mycket för att hon känner mig som kille och som hon säger föredrar den sidan men det kändes bra att gå med henne och ingen reagerade på mig.
Framåt eftermiddagen skulle hennes kille komma och hämta upp henne, han visste väl att jag transat en gång på en klubb men att jag nu skulle vara klädd som tjej hade han ingen aning om. Hur han skulle reagera hade cicci inte heller någon aning om. När han kom sa han väl inte så mycket men tycktes inte störas nämnvärt av det.
Hemresan blev en trång historia troligen beroende på att den stora bokmässan var i full gång. Det fanns inga platser och folk stod upp i flera vagnar. Först vid tredje hållplatsen lyckades jag få en plats.
På sätet intill mig satt en trevlig äldre tant som jag satt och diskuterade allt möjligt med tills vi båda skulle stiga av på samma hållplats. Tanten tycktes inte alls märka att jag var något annat än en tjej min röst till trots. Visserligen pratade jag väldigt lågmält för att försöka smälta in och det kändes underbart att det funkade.

Kvällen var fortfarande ung när jag satte mig i bilen. Även fast jag hade möjligheten att byta om hade jag ingen lust att göra det och jag hade heller ingen lust att åka hem. Jag ringde därför en kompis och vi åkte på förfest hos lite rfsl folk. Därifrån tog vi oss sedan till ett uteställe i staden S som har openminded kväll en gång i månaden och den här kvällen var en sådan kväll. Sent anlände jag hem för att återigen få lite sömn.


Nästan Gbg.


fredag, september 20th, 2002

Ny resa och nya utmaningar. Denna gång skulle jag ta mig till ett litet ställe utanför Göteborg för att hälsa på ett lesbiskt par.
Tanken var först att göra precis som i Onsdags det vill säga göra iordning mig fullt ut i min lägenhet och spatsera ut. Men jag ångrade mig och tyckte jag riskerade för mycket så jag tog därför med mig det jag behövde ner till garaget och gjorde iordning mig där. Kändes lite säkrare att gå därifrån och slippa trappuppgången. Hade med mig en uppsättning kläder för ombyte till kille men lämnade detta i bagage luckan på bilen som jag lämnade i staden där tåget som skulle ta mig till Göteborg fanns. Tåget var ganska fullt men jag slog mig ner brevid tre andra tjejer som inte reagerade alls på mig. Några säten längre bort mötte jag blicken på en fundersam kvinna men annars inga kommentarer eller reaktioner. Väl i Göteborg fortsatte jag min resa mot den lilla ort dit jag skulle. En av tjejerna mötte upp mig på den lilla stationen och vi promenerade till deras bostad. Vi pratade och jag blev bjuden på mycket välsmakande pasta med köttfärsås och senare på kvällen äppel paj. Efter en trevlig men stillsam kväll somnade vi in.


Transcafé


onsdag, september 18th, 2002

Denna Onsdag hade Ts tjejen Kimmy återigen anordnat trans café i RFSL:s lokaler i staden S. Några dagar innan kom jag på idén att utnyttja denna dag till något än mer vågat än tidigare.
Eftersom det är rätt bökigt att sminka i ordning sig och fixa till sig i garaget och på vägen till stället man ska, ville jag nu försöka mig på en ny dimension på transandet. Jag promenerade därför helt sonika ut från min lägenhet i fullt dagsljus klockan 15:30 på eftermiddagen. Bilen hade jag ställt på en parkering intill och jag hoppade in och körde iväg mot staden S. Som tur var mötte jag ingen i trappan eller på vägen ut. Tur eftersom jag fortfarande inte riktigt vet om jag är beredd av att ta konsekvenserna av om någon känner igen mig.
I S hade jag bestämt med en tjej att träffas och gå på lite shopping tur. Detta var också en stor utmaning även om jag ju nu shoppat på dagtid ganska ofta, men aldrig i en så närbelägen stad där jag känner ganska mycket människor. Det blev i alla fall en lyckad eftermiddag där ingen utom kvinnan bakom disken i klockaffären tycktes förstå vad som dolde sig bakom min söta fasad.
Lite senare åkte jag så till transcafét som finns på samma ort.
Tyvärr blev det bara jag Kimmy och Shania som förra gången med tilläget att Shania denna gång var ombytt. Synd att inte fler vågar sig dit men jag vet ju själv hur svårt det där första steget är även om det här är lite skyddad verkstad just för att folk ska våga.

En utmaning till denna kväll var att jag inte hade några killkläder alls med mig vilket jag ju alltid brukar ha annars. Därför blev det ju lite dramatiskt att åka hem också. Klockan var betydligt tidigare än de flesta gånger jag vågat gå upp till lägenheten som tjej. Så när jag skulle köra in bilen på parkeringen ser jag en tjej på väg in och upptäcker att det inte finns några parkeringsplatser. Inte så bra eftersom jag då hade att välja på att ställa bilen rakt framför huset eller köra in den i garaget. Garaget hade kännts bäst men var inget alternativ eftersom jag bara hade med mig lägenhetsnyckeln.
Lite konfunderad står jag still med bilen ett par minuter och hinner se hur en kille kommer ut och går till sin bil som står där jag tänkt ställa min. När jag ser honom åka därifrån åker jag fram och parkerar. Nervös som jag är eftersom jag vill att det ska gå snabbt nu kastar jag ner bilnyckeln i kassen. När jag öppnar bildörren faller poletten ner, jag skulle ju behöva nyckeln för att låsa bilen. Smidigt och smart tänker jag och börjar rota i kassen men får givetvis inte upp nyckeln och beslutar mig därför för att det är bättre att gå in i bilen igen trots att ljuset ju då går på en stund.
Efter lite rotande hittar jag till slut nyckeln och kan gå upp, något som sker helt utan vidare incidenter. En oerhört härlig känsla infinner sig som vanligt när man slår igen dörren bakom sig och inser att det gått bra den här gången också.


Hemfärd.


söndag, september 15th, 2002

Ingela åkte hem till sin familj tidigt på morgonen medan jag stannade kvar till eftermiddagen och åkte hem med Sandra Johanna eller ja menar väl snarare Sandra Johannas bror eftersom hon inte åkte hem ombytt. På hemvägen stannade vi till inne i Halmstad för att äta vi gick in på en pizzeria inte helt oväntat men gott.
Ingen utom möjligen servitrisen anande något och det kändes mycket bra.


Lördag.


lördag, september 14th, 2002

Lördagen började med lite sminkkurs och förevisning av Julia och AnneCecilias produkter. Lina,Victoria och jag passade sedan på att gå ner till stranden för att ta lite kort.
Lördagseftermiddagen är som brukligt vid dessa stora träffar vikt åt shopping i stadens centrum. Flera butiker har special öppet och specialpriser till oss vilket är kul. Vi käkade även en bit mat och kunde mätta och belåtna återvända till hotellet.
Jag ville väldigt gärna ta utomhus kort på mig i min balklänning och lyckades därför övertala Lina att hänga med som fotograf. Det blåste kraftigt ute vid stranden vilket gjorde att bilderna blev extra effektfulla och jag kände mig mycket nöjd efteråt.
Inför den sedvanliga fest supén på kvällen kände jag mig väldigt osäker på vad jag skulle ha på mig. På ett vis ville jag ha balklänningen eftersom ju detta är ett ypperligt tillfälle att använda den. Samtidigt var det ju den klänningen jag hade på denna träff i våras så jag bestämde mig för att ta min leopard mönstrade klänning. Efter själva supén var det diverse uppträdanden b la med hjälp av klubbmedlemmar från en närbelägen klubb som numera var nedlagd. Ett 50-tal medlemmar från samma klubb kom för att ha trevligt med oss vilket kändes väldigt roligt.
Även detta blev en mycket sen kväll med efterfest i hotell korridoren.


Transträff.


fredag, september 13th, 2002

Det är Fredag morgon när Ingela kommer för att hämta upp mig för att resa till den stora transträffen i den lilla staden B. När Ingela kommer parkerar hon precis utanför min garage port hon håller lite utkik så jag kan gå ut därifrån fullt ombytt. Ingela väljer dock att åka som sin bror.
Vädret är fortfarande helt otroligt denna rekordsommar och ännu kan man inte känna någon kyla ens på kvällarna.
Det känns som resan går mycket fortare nu än när den stora vårträffen var då jag åkte alldeles själv. Vi stannar till vid en mack längs vägen och går in för att köpa korv och dricka, ingen tycks reagera på mig i min plommonlila dräkt. Resan går vidare och strax befinner vi oss vid det gemytliga hotellet vid havet. Eftersom man nu känner till ganska många transor blir det ju en del kära återseenden vid incheckningen. Vi fick oss dock en liten chock vid incheckningen eftersom vi blev filmade och inte hade en aning om av vilka.
Under tiden som Ingela fixar till sig går jag ner för att se vad som bjuds. Det blir en liten demonstration av hur man kan göra sin egen parfym vilket var intressant.
Vickan,Ingela,en norska, jag och Mia S åker in till stan för att äta en bit mat och kika lite i affärer. Filmteamet hakar på och dyker upp i en affär vi besöker. De flesta av oss tycker det känns lite olustigt särskilt som de intervjuar oss lite och då vi inte känner till syftet med filmen känns det ju inte bra att de får med våra röster på bandet. Vi blir dock lugnare då vi får reda på att filmen görs för vår egen skull och inte ska sändas i tv eller något sådant.
Hungriga sätter vi oss tillrätta och inmundigar varsin delikat pizza.
Sedan bär det åter iväg till hotellet för lite mingel i baren.
På kvällen åker de flesta av oss åter in till centrum av staden för ett besök på discoteket Peppes Bodega. Det blev en lyckad kväll som avslutades med lite efterfest på hotellet.


krutgumma.


onsdag, september 4th, 2002

Dagen därpå var jag väl egentligen inte mycket bättre men vi tog oss i alla fall hem till min väninnas mor. Det var en mycket händig och trevlig krutgumma visade det sig och det ska bli intressant att se hur de kan fixa till kläderna. Efter att ha fått fika och förevisat kläderna samt pratat en del åkte vi därifrån och min resa hem tog fart.


Ont i halsen.


tisdag, september 3rd, 2002

Fick den gångna helgen ett telefon samtal från min nya väninna i staden B. Hon hade på min begäran köpt in en av klänningarna jag provade när jag var där. Hon hade dessutom sett en fräck dräkt kavaj och tillhörande kjol i rosa skinn immitation för mycket billigt pris.
Eftersom klänningen behövdes sys iordning lite och jag var sugen på att se den här dräkten beslutade jag mig för att åka dit mitt i veckan.
När jag vaknade hade jag ruggigt ont i halsen och var alldeles matt i hela kroppen så jag stoppade i mig lite febernedsättande och traskade iväg till jobbet. Jag lyckades genomlida arbetsdagen och åkte iväg trots omständigheterna nyfiken som man är.
Väl framme provade jag den nyinköpta klänningen och kontrollerade vad som behövde göras. Därefter bar det iväg in till stora staden B där vi kollade runt och hittade diverse plagg att prova, bland annat den rosa dräkten då vilken jag också köpte. Storlekarna var dock lite märkliga kjolen var lite för stor och kavajen lite för liten men som tur är kan min väninna och hennes mor hjälpa mig med detta.
När vi till slut kom hem var vi båda jättetrötta men nöjda. Eftersom jag var precis slut beslutade jag mig för att stanna över och se om jag skulle friskna till över natten.