Arkiv för augusti, 2002

Kräftskiva.


lördag, augusti 31st, 2002

Hade först planerat att åka på tjejklubb i staden G men liksom de senaste gångerna hade jag ingen att gå med. Då dök istället ett nytt alternativ upp och det blev kräftskiva i staden J istället. Vi blev till slut fyra glada tjejer tre riktiga och så lilla jag.
Jag åkte först till en lite mindre stad på vägen där jag skulle hämta upp en av tjejerna. Först hade vi tänkt åkt in till staden J och shoppat lite men det regnade så så vi pratade lite istället. Innan vi åkte från det lilla samhället gick vi fram och tog ut pengar på torget några personer mötte vi men ingen reagerade. Sedan gick vi in i en affär för att handla lite dricka och godis. I affären reagerade ingen heller på den stiliga kvinnan i plommon lila dräkt och svarta rynkboats d.v.s jag. Kassörskan hade en något undrande blick men jag tror av hennes min att döma att hon inte var säker på om jag var äkta vara eller inte.
Jag var den enda i sällskapet som träffat 2 av de andra personerna tidigare. En av tjejerna hade inte träffat någon av oss.
Det blev en jättetrevlig kväll med mycket fniss och trevliga diskussioner. Problemet kan ju annars vara att det blir väldigt tyst när man inte riktigt känner varandra men här flöt det på bra och jag tror att samtliga tyckte det var en trevlig kväll.
Klockan var 03:30 när jag klev ur bilen på parkeringsplatsen och kilade upp till min lilla lya. Jag var då fortfarande Lindali och vid så sent klockslag känns det numera rätt ofarligt att gå upp som tjej.


Ljusrosa.


söndag, augusti 25th, 2002

Ännu en ny dag gryr. Dags att sminka sig och vakna till. De andra i huset verkar redan vakna. Sminkad och klar träder jag ner i min favorit klänning en ljusrosa kreation inte direkt diskret men snygg.
Eftersom den svarta peruken passar bättre till den blir det den dagen till ära. Dagen innan hade jag haft min kortare röda peruk som väl börjar bli den jag använder flitigast.
Väninnans dotter vill denna gång med oss för att shoppa. Dagens begivenhet är en fyndshop som också visar sig göra själ för namnet även om jag till slut inte köper så mycket. Provade bl a 3 jättesnygga klänningar precis innan stängningsdags, så när jag och väninnan står och provar släcker dom ljuset i provhytterna. Vi skyndar oss på med kläderna och i mörkret ser jag inte att jag tar på mig min klänning på fel håll. Jag känner dock att den sitter fel och rättar stressat till den. Återigen hänförs jag av hur lite folk regerar på mig undrar om det är för att jag smälter in så bra eller för att folk är pryda och inte vågar säga något. Kul känsla alla fall att se att det fungerar.


Staden B.


lördag, augusti 24th, 2002

Nya äventyr väntade även denna varma helg. Jag steg upp tidigt för att ta mig till staden B där jag skulle träffa en bi-tjej och hennes familj bestående av 2 barn en kille på 15 och en tjej på 14.
Precis som tidigare i veckan blev det nästan fullständig sminkning i garaget och peruk och kläder på vid parkeringsplats vid senare tillfälle.
Hittade inte riktigt ända hem till henne och därför skickade hon iväg sin son på en rejält trimmad moped. Först kände jag mig nästan lite pinsam trots att sonen enligt uppgift var ok med det mesta. Han kom och var till synes helt oberörd, vände mopeden och gasade på. Jag följde efter och förundrades över hur fort en moped kan gå.
Väl framme åker sonen iväg till affären och jag ringer på dörrklockan. En sprallig kvinna öppnar och välkommnar mig med en jättekram. Jag blir erbjuden en kopp kaffe vilket jag inte är sen att tacka nej till efter veckans slitsamma morgonskift. En Underbar schäfer och en supersöt katt hälsar också på mig.
Efter lite prat kommer sonen hem med mjölk och lite andra varor sedan försvinner han snabbt in för att spela lite data spel.
Jag och min nya väninna slår oss ner i tv rummet där hon hjälper mig att fixa till mina naglar efter ett tag kommer även dottern hem. Även hon är till synes oberörd över min närvaro men kollar med en något nyfiken blick ibland vilket känns bra.
Så var det då dags att bege sig in till staden B på allvar. Vi hamnade på ett stort köpcenter där vi beslutar oss för att först inta lite födoämnen. Det blir en portion pytt i panna för mig och en fylld bakpotatis för min väninna. Portionerna var inte stora men hyffsat mätta vandrade vi ner för att spana in butikerna. Först blev det ett besök i en skoaffär, just denna kedja har för tillfället en reklamkampanj med transor som bär deras skor. De flesta av dessa transor är danska men även en svenska som jag känner ganska väl finns med. Så det var ganska häftigt att se dessa personer som jag i några fall träffat i verkligheten på affischerna i butiken. Mycket fina skor har de alla fall men inte riktigt i min prisklass den här gången.
Vi vandrar vidare och hittar en sminkaffär där jag köper hårborttagningsprodukter samt lite bra grejjer för naglarna samt en del smink. Tjejen i butiken som vi rådfrågar vid några tillfällen reagerar inte alls något speciellt på mig vilket känns bra.
Vi går även i lite klädaffärer och min väninna hittar en snygg lila kappa för bara 75 kronor.
Sedan åker vi tillbaka till huset och vilar upp oss en stund, äta lite samt prova lite kläder. Min väninna hjälper mig även att plocka mina ögonbryn en aning.
En god vän till familjen dyker också upp och han verkar lika nervös som jag på att hälsa vi tycker nog båda det känns lite pinsamt. Hälsar gör vi alla fall och han verkar trevlig men vad han innerst inne tycker om mig känns även här helt omöjligt att avgöra.


RFSL café


torsdag, augusti 22nd, 2002

Dags för vanligt rfsl café. Gjorde samma procedur som dagen innan.
Ensam transa som vanligt men mycket folk vilket var kul. Kom ihåg att ta med mig avsminkning denna gång så det blev mitt manliga jag som gick upp till min lägenhet.


Garagesminkning.


onsdag, augusti 21st, 2002

En Ts väninna hade annordnat ett transcafé den här kvällen i staden S. Givetvis ville jag närvara särskilt som jag befarade att det kanske bara skulle bli vi två. Men även för att jag tycker det är ett utmärkt intiativ och en möjlighet att få lite garderobstransor häromkring att våga sig ut.
Antog dagen till ära en liten ny taktik när jag gjorde mig iordning.
Hade ju ställt ner en stor spegel i garaget inför Stockholm pride äventyret för att underlätta. Har fortfarande kvar spegeln där så när jag kom ner till garaget sminkade jag iordning mig helt och hållet i garaget och lade fram kjol,topp, peruk samt skor i passagerar sätet för att lätt kunna byta om helt. Det var skönt att slippa sminka sig med hjälp av bilens backspegel för en gångs skull. Stannade alla fall till på en parkering och tog på smycken och kläder samt peruk och for iväg.
Lite sen blev jag som vanligt men när jag kom fram hade det faktiskt kommit en tv till dock icke ombytt. Kul alla fall att någon dök upp förhoppningsvis blir det fler nästa gång för det finns ju alla fall några till. Men även om det är en skyddad miljö och man kan gå dit som kille så krävs det ju mod och vilja för att ta sig utanför hemmets trygga vrå.
Efter en trevlig kväll begav jag mig hemmåt igen och insåg till min fasa att jag inte har någon sminkbortagning med mig. Jag beslutar mig dock för att chansa jag har ju klarat att åka hem som tjej och gå upp i trappan obemärkt förut om än på lite senare timmar av dygnet.
Klarade mig bra även denna gång och det är en härlig känsla när man kliver innanför dörren till säkerheten.


bada.


söndag, augusti 18th, 2002

Ytterligare en härligt varm sensommar dag. Min mor ville väldigt gärna åka och bada, vilket jag insåg att jag inte gjort alls i år mycket beroende på att jag rakat ben och bröst och helt enkelt varit rädd att någon skulle se det. Vi kom i alla fall iväg och tog oss ett dopp (inte som tjej denna gång dock). På hemvägen föreslog jag att hon skulle komma hem till mig lite senare för att se ett tv program som vi brukar se ihop. Den här gången var det dock inte riktigt som det brukar vara för jag hade bytt om och jag tror ingen av oss tyckte det kändes särskilt konstigt.


Paket på posten.


fredag, augusti 16th, 2002

Ett nytt Ellos paket med läckra kläder fanns nu att hämta på posten.
Mamma hade lovat komma hit och lösa ut paketet åt mig eftersom jag känner vissa personer på posten, vilket hon också gjorde. Har ju hämtat ut paketen själv förut men nu när mamma vet om min lilla hobby och gärna hjälper till så känns det säkrare. Under tiden som hon hämtade paketet bytte jag om för att det skulle bli roligare att pröva kläderna. När mamma kom med paketet provade jag snabbt min nyinköpta dräkt som passade perfekt vilket vi båda kunde konstatera. Min ömma moder lovordade även denna gång mina klädval och medger att hon tycker det är lite roligt även om hon inte kan förstå det.


Pride paraden.


fredag, augusti 2nd, 2002

Glada och laddade hoppade vi upp för att förbereda oss för pride paraden genom stockholm.
Från början hade jag och Lina tänkt nappa på erbjudandet jag fick från några trevliga lesbiska tjejer. Det erbjudandet bestod i att vara med som Bond brudar på deras lastbil i paraden medan de skulle agera Mr Bond himself. Tyvärr blev det inte tillräckligt många som anmälde sig och därför blev det en vandring under parollen stolta transor vilket man ju faktiskt kände sig som.
Vädret var varmt soligt och helt underbart dock något varmt med mössa på huvudet, men vill man vara fin får man ju lida pin som det så vackert heter.
Mest jubel av oss fick väl Christina som dagen till ära gjorde en lyckad imitation av Xena krigarprinsessan. Paraden var väl säkert 5 km lång och det var väl tur att jag hade mina sköna promenadskor som jag köpte i Wien. De har visserligen en liten klack men är ändå oerhört sköna att gå i.
Mia som insåg att hon inte hade några sköna kvinnliga promenadskor tog sina ecco skor av manlig modell och marscherade i. Lina och Victoria valde att gå barfota en del av vägen.
Det var en härlig känsla att gå bland allt folk och det kändes helt ok inte alls särskilt nervöst faktiskt.
Efter paraden blev det åter lite fixande inför kvällen och inmundigande av Clarys fantastiska mat.
Flera riktigt kända och bra band i parken denna kväll att lyssna på och ytterligare trevliga folk att träffa. Bland annat kom Lisa som ju var tjejen jag först vågade mig ut i dagsljus med. Det var verkligen oväntat och otroligt trevligt att se henne igen.
Den här kvällen blev det ett besök på Tip Top, men det var inte lätt att ta sig dit då vi hamnade i en karavan av raggarbilar.
Någon hade talat om för den efterhängsne mannen från första dagen att vi skulle dit så han var där när vi kom. Av någon anledning fick han nu för sig att prata engelska med mig och när jag tänker efter så trodde han nog jag var en helt annan person eftersom jag hade röd peruk första dagen och den svarta den här kvällen. – Are you a man or are you a woman, jag är en kille sa jag och jag är inte intresserad. Därefter gick vi in i rummet för bara tjejer för att bli av med honom. Många trevliga personer från priden dök upp och vi dansade och hade trevligt.
En bög kille som pratade precis som en känd komiker vid namn Gardell blev nog rätt intresserad av mig. Som vanligt hade jag oerhört svårt att veta hur jag ska förhålla mig i en sån situation, dels är det ju lite smickrande men samtidigt känns det inte bra heller. Till skillnad från Victoria och Lina varken kan eller vill jag spela med inte ens för en stund försökte givetvis dock vara hövlig.

Vid ett tillfälle då det hade blivit nästan för trångt med folk gick jag och madde ut för att hämta lite frisk luft. Utanför åkte det fortfarande tätt med raggarbilar och mycket människor var i omlopp. Vi satte oss på en liten kant som fanns runt ett träd intill vägkanten. Jag märker då hur en kille stirrar på oss med konstig blick och rätt som det var plockar han fram två kronor och kastar på marken framför oss. Undrar vad för tankar som snurrade i den killens huvud, såg vi så slampiga ut för honom? har svårt att tro det men konstigt var det alla fall. Undrar hur han hade reagerat om vi plockat upp pengarna, vilket vi förståss inte gjorde utan vi bara skakade på huvudet åt honom.
Även den sista natten i Stockholm hade ett slut men samtliga av oss kände oss nog nöjda med våra upplevelser. Madde hade anmält sig för tjänstgöring i tältet nästa dag och åkte iväg tidigare än oss andra. Ingen av oss bytte om utan vi åkte in till staden för att käka lite hamburgare och passa tåget som skulle ta mig hem till verkligheten igen.


Sturecompagniet


fredag, augusti 2nd, 2002

Samtliga sov ganska länge och när vi kom i väg var väl klockan tre på eftermiddagen.
Först tänkte vi göra ett besök på Smink och perukmakaren men de hade stängt för dagen.
Då ringde EvaBirgitta som ju var den första tv jag någonsin kontaktade. Vi kom överens om att äta lite middag ihop och bestämde oss för en kinakrog i närheten av där vi var. Det var ju mycket tack vare EvaBirgittas trans noveller och även hennes uppmuntrande svar, som jag för snart ett år sedan vågade beställa mina första egna tjejkläder. Efter det har det ju rullat på ganska snabbt.
Hur som helst var det jättekul att träffa henne på riktigt och maten på kinarestaurangen smakade alldeles utsökt bra.
Vi skyndade oss nu iväg för ett besök på Galleri Lingueri där jag hade beställt en korsett för några veckor sedan. Det var på håret att vi hann dit klockan var då 2 minuter före stängningsdags.
Som tur var hade korsetten kommit så det var värt besväret, det tyckte nog Lina och Victoria också för de fick tag i varsin fin korsett på rea. Nöjda åkte vi därifrån för att åter ta oss in till själva pride parken. Före kvällens pride park besök samlades vi i fpe-s lokal och åt av Clarys härliga välkryddade mat. Jag och Victoria ville pröva våra nyinköpta korsetter medans Lina inte riktigt vågade denna gång.
Vi såg sedan lite uppträdanden och träffade ytterligare lite folk man känner via nätet eller sedan tidigare vilket var oerhört trevligt.
Diskuterade vad vi skulle göra på kvällen och var först lite sugna på att gå till Spy bar men det blev Sturecompagniet istället. Det är alltid lite spännande att gå på heteroställen och så även denna gång. Trevligaste händelsen var väl att en oerhört söt tjej som kom fram till oss och talade om att hon tyckte vi var coola och modiga, hon ville även kontrollera hur vi sminkat oss och jag fick beröm godkänt. Pratade även lite med en annan trevlig tjej som sa ungefär samma sak som den andra tjejen.
På dansgolvet blev Victoria uppvaktad av en man med utländskt utseende och verkade inte känna obehag inför detta, men när han försökte bli än mer närgången sade hon ifrån och han försvann.
På det hela taget ytterligare en lyckad kväll utan negativa incidenter, det kändes dock oerhört skönt att få av sig korsetten.


Tält tjänstgöring.


torsdag, augusti 1st, 2002

Fick gå upp ganska tidigt eftersom jag och Lina skulle tjänstgöra i tältet kl 12-16. Mia hakade förståss också på. I tältet fick vi svara på frågor om transvestism och vad det innebär för nyfikna besökare. Victoria kom en snabbsväng till trans tältet som kille men begav sig sedan till Charlotte där hon bytte om till sitt tjusigare jag.
När vi var klara i tältet hämtade vi upp madde och Victoria för transport till Linas hem.
Samtliga var ganska hungriga så det blev ett besök på en Pizzeria i närheten av Linas bostad. Lina vågade dock själv inte hänga med utan vi beställde åt henne, pizzabagarna vart nog lite häpna men visade inte så mycket.
Madde fick sedan byta om i lugn och ro vi andra bättrade väl på våran make lite men slappade mest och gjorde oss redo inför kvällen.
När madde blev färdig begav vi oss åter in till Pride parken där vi kikade lite på uppträdandena och träffade nya trevliga personer. Fast alla var inte så trevliga en var rent av äcklig. När jag och Lina gick för att kunna se uppträdandena på scenen fick vi syn på en äldre man som spanade in oss noggrant. Rätt som det var såg vi hur äcklet gned handen på sina jeans och började runka.
Vi gick då en bit framåt varpå mannen följde efter, då gick vi till tältet dit han också följde efter men försvann sedan.
Kort därefter begav sig hela gänget iväg till tjejfesten på Alladin. Även Michelle dök upp och jag tror att samtliga hade en trevlig kväll. Det blev en garanterat fri dag från trånande killar vilket var skönt. Synd bara att man som transa alltid tycks bli den mest feminina personen på plats på lesbiska klubbar.
Sent blev det även denna kväll och vi somnade snabbt.