Arkiv för maj, 2002

Mamma på besök.


lördag, maj 11th, 2002

Mamma kom hem till mig idag för att kolla på kort av mig som tjej samt se min garderob. Jag valde ut ett kort som jag själv tycker är bra och lät henne kolla.Är det du var det första hon sa, yepp sa jag.
Hon sa sedan att hon aldrig hade trott att det skulle vara så bra och tyckte även att mina kläder var fina ”ler”. Efter att ha kollat på ganska många bilder fick hon läsa Fpe-s informationsbroschyr och kika in i min garderob.
Häromdagen fick jag en handväska av henne och idag hade hon köpt en badrumsspegel. Känns jättekul även om hon fortfarande säger att hon inte kan förstå det men hon accepterar det ju bra och det känns skönt.


Shopping igen.


fredag, maj 10th, 2002

Dags att äntligen träffa en chatkompis och riktig tjej som bor i en lite större ort på nära håll. Vi gick på shoppingrunda och jag var klädd i en cerise sommarklänning. En helt otrolig känsla i solskenet.
Prövade en del peruker och hittade en som jag tyckte var riktig snygg. Det blev även en del kläder köpta denna gång. Hittade en jättefin ljusrosa sommarklänning och en vit kjol samt en ljusrosa topp med långa ärmar.
Egentligen skulle mamma ha kommit hem och sett min garderob och kort på mig som tjej men jag hann inte komma hem så det får kanske bli imorgon.
En härlig dag och jag fick ännu fler bevis på att jag passerar som tjej härlig känsla.
På hemvägen ville jag egentligen åka hela vägen hem som tjej men eftersom det är lite riskabelt med grannar och så avstod jag. Jag sminkade därför av mig några mil hemifrån.


Hembesök.


torsdag, maj 9th, 2002

En garderobstransa från närbelägen ort kom hem till mig på en fika.
Jag hade givetvis bytt om och det var en fräck känsla att kunna öppna sin egen dörr ombytt. Vi pratade rätt länge och det verkar vara en mycket trevlig person.


Hemfärd.


söndag, maj 5th, 2002

Vaknade ganska sent men sminkade mig som vanligt eftersom jag inte vill visa mig som kille för alla. Dessutom är det ju lite häftigt att åka så länge som möjligt som tjej.
På hemvägen hade jag planer på att äta på en viss hamburgerkedja men framme vid dörren fick jag se att det var världens kö, ett helt fotbollslag hade precis kommit in så jag gick tillbaka och åkte hem.
Bytte om och sminkade av mig ungefär på samma ställe som på ditvägen.
Sammanfattningsvis kan jag säga att det var 5 härliga dagar som jag inte velat vara utan och jag kommer säkert åka dit igen.


Pärlhalsband.


lördag, maj 4th, 2002

Trots att jag somnade sent lyckades jag ta mig upp och sminka iordning mig för att lyssna på Evas berättelse om hur hon berättat för sina nära och kära att hon är transvestit. Det hela var mycket intressant särskilt med tanke på att jag ju nyligen berättat detta för min mor. Efter en liten paus hade vi en öppen diskution jag orkade tyvärr inte deltaga med egna synpunkter eftersom jag hade väldigt svårt att prata pga förkylningen. Dagen innan hade jag fått höra att jag lät som L.Cohen eller M.Faithful, själv tyckte jag mest jag lät som hesa Fredrik ”skratt”.
På eftermiddagen kom ett par tjejer från en peruk affär och förevisade sina produkter.
Efter detta bar det ut på shoppingrunda i staden B vissa affärer hade lite specialpriser speciellt för oss vilket var kul. Jag köpte dock nästan ingenting men fick i alla fall tag i ett pärlhalsband med rosa pärlor i samma färg som min balklänning.
På kvällen skulle det bli 3 rätters supé och en miss B tävling.
Jag klädde därför upp mig i min relativt nyinköpta balklänning eftersom här ju verkligen fanns ett tillfälle att kunna ha den.
Innan middagen hade jag ju tid för fotografering vilket jag tror blev ganska bra, ska bli jättespännande att få se bilderna sedan.
Under middagen fick vi så rösta på vem vi tyckte skulle bli miss B.
Jag och Eva (som höll föredraget på morgonen) samt en riktig tjej som är engagerad i den norska föreningen fick gå upp på scenen och mottaga var sin tiara. Vilken härlig känsla det var. Omröstningen vanns sedan av Eva med knapp marginal väl förunnat.
På natten blev det sedan utgång till samma ställe som kvällen innan.
Jag hade visserligen bytt klänning nu men behöll tiaran på hjässan, ville ju va ”lite diskret”.


Jazzkonsert.


fredag, maj 3rd, 2002

Kom upp lite försent så när jag kom ner till frukost var föreläsningen om nagelvård nästan slut, vilket grämde mig lite eftersom det verkade intressant.
Nästa föreläsning hölls av en fotograf vid namn Peter som visade bilder han tagit på tv och ts personer lite runt om i världen.
På slutet bestämde jag tid för fotografering nästa dag.
Korv och potatisgratäng fick vi på hotellet för en billig penning och sedan var det dags för föreläsning om hudvård hår och rynkbortagning vilket var ganska intressant.
Därefter var det dags för nytt shoppingcenter denna gången söder om staden B. Det var jag, Victoria, Linda, Lina och Elin.
Köpte lite öronclips och smink.
Två killar i 15-20 års åldern kom fram och sa -ni är inga riktiga tjejer va ? varpå Lina fick förklara läget.
På kvällen bjöds på jazzkonsert, trevligt men inte riktigt min musik.
Duktiga var dom alla fall.
Sedan blev det nattklubb vilket var mycket trevligt, pratade en del med en mycket trevlig tjej som stod i garderoben samt en annan tjej som jag fick mycket beröm av.
Tillbaka på hotellet igen hade vi efterfest tills långt in på småtimmarna.


Solglasögon.


torsdag, maj 2nd, 2002

Morgonen där på gick vi upp och sminkade i ordning oss för att sedan gå ner till frukosten, för övrigt en stabil frukost med mycket att välja på. Efter detta åkte jag Victoria, Micaela och en trevliga norska vid namn elin iväg till ett shoppingcenter någon mil norr om staden B. Om man går ut flera transor samtidigt får man räkna med att man syns men man kan numera konstatera att man blir sällan illa bemött möjligen rynkar någon enstaka på näsan eller någon annan kanske fnissar lite, farligare än så är det inte.
Jag köpte ett par solglasögon och lite godis till kvällen.
Tillbaka på hotellet var det så dags för den första föreläsningen. En riktig kvinna vid namn Marion pratade lite om kroppsspråk kläder och färger vilket var intressant. Extra kul var att hon tyckt mitt klädval var bra :-) .
På kvällen skulle vi haft modevisning men för få vågade ställa upp så det ställdes in. Men kvällen blev ändå lyckad för nu hade Linda E och Lina anslutit sig till den trevliga skaran på hotellet. Eftersom jag pratat med Linda mycket i telefon och även fått en del hjälp kändes det väldigt spännande och kul att träffa henne.
På kvällen blev det lite festande jag försökte vara med en stund men kände mig väldigt risig hela dagen och rösten började försvinna helt.


Transträff.


onsdag, maj 1st, 2002

Så var det då äntligen dags för den stora transträffen som man haft sikte på i flera månader. Dagen innan hade jag rakat benen för första gången vilket kändes lite halvfarligt eftersom jag inte lyckades komma på någon riktigt bra ursäkt att ha tillhands om någon skulle kommentera det på jobbet.

Planeringen före var att jag skulle komma iväg hemifrån vid 10-11 tiden på onsdagsmorgonen men som vanligt blev man lite senare än beräknat. Hur som helst kom jag iväg vid strax efter tolv. Var i princip ombytt men satte på mig ett par vanliga byxor över min knäkorta klänning. Hade även satt fast bröstproteserna med kardborrfäste och tog därför en lite stor tröjjacka över. Kvällen innan hade jag varit nere i garaget och lagt resväskan med resterande kläder i baksätet på bilen. Jag hade även målat naglarna kvällen innan.
Väl iväg dröjde det ca 3 mil innan jag hittade ett lämpligt ställe att börja förvandlingen till tjej på allvar.
Väl framme i staden B körde jag fel men kom snart på rätt körl igen.
Vid hotellet kom Victoria ut och hälsade, hon hade precis anlänt och det var henne jag skulle dela rum med. Vi släpade snabbt upp vårat bagage på rummet och gick sedan ner för att mingla lite med de andra som anlänt. På Onsdagen skulle det komma strax över 20 personer för att sedan fyllas på med ytterligare folk över Torsdag och fredag.
Eftersom de flesta var hungriga blev det en tur med saras transmobil.
Sju glada personer fick vi in i bilen. Vi gick först in på en pizzeria det var en ganska liten sådan och det visade sig att de inte hade bord till så många. Vi gick därför vidare till nästa restaurang där vi åt gott och hade trevligt.
När vi kom tillbaka till hotellet blev det filmvisning och sverige premiär på filmen ”Alt om min far”. En mycket intressant film som handlar om en norsk transvestit och är filmad ur hans sons perspektiv. Tyvärr hade jag åkt på en jobbig förkylning så det kändes jätteskönt att komma i säng den natten jag avstod därför vidare festande ganska tidigt, jag ville ju orka med alla dagar och njuta av dem.